Dimecres amb risc d'alguna gotellada

Hi ha avisos amb possibilitat que siguin localment fortes en alguns sectors del país

Núvols amenaçadors,
Núvols amenaçadors, | Albert Segura
Redacció
19 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:17h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dijous de matinada minvarà ràpidament la nuvolositat i quedarà serè o poc ennuvolat en general, si bé encara quedaran alguns intervals de núvols i algunes nuvolades a punts del litoral. A partir del migdia hi haurà novament el creixement de nuvolades a zones de muntanya, sobretot al Pirineu i Prepirineu on quedarà molt ennuvolat o cobert.

De matinada són probables alguns xàfecs locals a punts del litoral central i sud. A més, durant la tarda s'esperen alguns xàfecs dispersos al Pirineu i Prepirineu, així com altres punts de muntanya del territori. Seran d'intensitat entre feble i moderada i localment aniran acompanyats de tempesta. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, si bé és possible que siguin abundants i puntualment fortes.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més alta. Rondarà entre els 8 i 13 ºC al Pirineu, entre els 12 i 17 ºC a l'interior de la meitat nord, entre els 15 i 20 ºC a la resta de l'interior, i entre els 17 i 22 ºC al litoral. Per la seva banda, la màxima pujarà entre lleugerament i moderadament. Oscil·larà entre els 28 i 33 ºC a Ponent i a la vall de l'Ebre, i entre els 25 i 30 ºC a la resta del territori.