Cerdanyola mostra una exposició sobre la bruixeria

"Per bruixa i metzinera. La caça de bruixes a Catalunya" arriba al Museu de Ca n'Oliver

Imatge de l'exposició 'Per bruixa i metxinera'
Imatge de l'exposició 'Per bruixa i metxinera' | MHC
Redacció
18 de setembre del 2018
El Museu de Ca n'Oliver de Cerdanyola del Vallès acull la nova exposició temporal Per bruixa i metzinera. La caça de bruixes a Catalunya. Es tracta d'una producció del Museu d'Història de Catalunya i pretén donar les claus per respondre els interrogants que suscita el fenomen de la bruixeria i també la repressió a la qual va estar sotmesa.

L'exposició fa un recorregut que va des de la història de la bruixeria, l'origen, la cacera de bruixes i la seva fi, i acaba amb el folklore i l'etnografia, és a dir, el record popular. La mostra se circumscriu essencialment entre dos àmbits territorials: Catalunya i el conjunt de l’Europa cristiana.

Com ja és habitual en les exposicions del Museu, la mostra es complementa amb una programació que des de diferents àmbits pretén apropar la temàtica des de diferents punts de vista i amb propostes adreçades a tot tipus de públic. En la preparació d'aquest programa hi han col·laborat entitats com el CRAC o el Gremi de l'Art, altres serveis municipals, com la regidoria d'Igualtat o la de Mediambient, i s'integra en diferents programacions com el Cap de Setmana Ibèric o la Nit Lab. Properament es donaran a  conèixer les activitats programades.

La mostra serà al Museu de ca n'Oliver entre el 3 de setembre i el 25 de novembre.