Avui se celebra el ple extraordinari sobre la neteja a Terrassa

TeC i ERC han forçat el debat municipal

Redacció
18 de setembre del 2018
Mobles als contenidors de Terrassa.
Mobles als contenidors de Terrassa. | @CarlesCaballero
Ha arribat el dia. Aquesta tarda la sala de Plens de l'Ajuntament de Terrassa abordarà un dels problemes que més molèsties causa als ciutadans: la neteja. Els portaveus d’ERC-MES, Isaac Albert, i de Terrassa en Comú, Xavi Matilla, van presentar la  petició de ple extraordinari per abordar exclusivament el problema de la neteja a Terrassa i la gestió de residus.

Els dos partits de l'oposició han presentat una proposta de resolució que segons argumenten "ha estat treballada amb el màxim consens pel grups de l'oposició" i busca la reprovació de la gestió que ha fet l'equip de govern del servei de neteja i recollida de residus de la ciutat de Terrassa durant el present mandat i la implementació per mandat plenari de mesures correctives immediates per a revertir la situació i fiscalitzar l'evolució futura. 

Aquestes mesures inclouen un nou Observatori de residus que ha d'ampliar l'autonomia i els mitjans de la Taula de Residus. Caldria redactar un reglament que estableixi les obligacions del govern i de l'empresa Eco-equip. L'oposició insisteix en l'elaboració d'un contracte programa per l'empresa municipal de residus així com la definició d'un protocol de contractació per la gerència de l'empresa, que incorporin criteris de transparència i professionalització del càrrec.

Finalment demanen la presentació justificada del Projecte d'Ordenances Fiscals 2019, justificant la concreció i adequació dels diferents impostos, taxes i preus públics al projecte de pressupostos 2019 i el seu projecte d'aplicació, concretament en la gestió de residus municipals.