​Olga Descalzi, Sandra Domene i Elia Montoya, campiones d’Europa Júnior de waterpolo

Sandra Domene, nomenada millor portera

Campiones d’Europa Júnior de waterpolo
Campiones d’Europa Júnior de waterpolo | CN Terrassa
17 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:01h
Les waterpolistes del CN Terrassa Olga Descalzi, Sandra Domene i Elia Montoya van penjar-se ahir la medalla d’or en la final del Campionat d’Europa Júnior que va celebrar-se a Funchal (Portugal). El combinat estatal va batre Rússia per 8 a 12 (3-4, 1-3, 2-3 i 2-2), tot culminant una competició espectacular.

Cal recordar que, recentment, Descalzi i Domene van assolir el títol mundial juvenil, de manera que tanquen un estiu immillorable a nivell internacional. El combinat dirigit per Jordi Valls va mostrar determinació des del primer instant.

En el primer quart, va exhibir una producció ofensiva notable, amb dianes d’Elia Montoya, Sofía Díaz, Alejandra Aznar i Mireia Guiral. Rússia, sempre a remolc, va estrènyer el marge al final del quart (3-4). La dinàmica va mantenir-se en el segon període, amb una Espanya encara més intensa en defensa fins al punt d’aconseguir que les russes s’embussessin en atac.

Van ser capaces d’empatar a quatre de la mà de Zaplatina, però, a partir d’aquest punt, les de Jordi Valls van prendre les regnes del matx i van encadenar un parcial de 0 a 3 que situava un esperançador 4 a 7 al descans. Helena Dalmases i Sílvia Morell van iniciar el parcial, mentre que Alejandra Aznar, sobre la botzina, va anotar el setè.

A la represa, Espanya va continuar decidida cap a la medalla d’or. Aznar, de nou, va copejar la moral russa en marcar el 6 a 10 en el darrer segon del tercer període. Abans, Alba Bonamusa i Paula Leitón havien batut Golovina. Amb quatre gols de renda, l’equip de Jordi Valls va gestionar perfectament el ritme del partit. Va apostar per possessions llargues davant una Rússia que veia com se li esgotava el crèdit per remuntar. A tres minuts i quaranta-un segons del final, les russes van trobar el camí del gol en un contracop culminat per Kempf. Espanya va certificar el títol a un minut i mig de la conclusió amb una acció en home de més materialitzada per Morell (7-11). En el darrer minut, Kempf i Leitón van situar el 8 a 12 definitiu.

En el capítol individual, cal subratllar que l’egarenca Sandra Domene va ser nomenada millor portera, mentre que Sílvia Morell va ser designada MVP.