VÍDEO Desenes d'espanyolistes intenten boicotejar la inauguració de la plaça 1 d'octubre a Sant Cugat

El president de la Generalitat, Quim Torra ha agraït que s'hagi "fet un Sant Cugat", és a dir, "respondre amb paraules als crits, dir que no tenim por i tirarem endavant"

Un grup d'espanyolistes intenten boicotejar la inauguració de la plaça U d'Octubre a Sant Cugat
Un grup d'espanyolistes intenten boicotejar la inauguració de la plaça U d'Octubre a Sant Cugat | Roger Tugas
Redacció
17 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:35h
Un grup de persones amb banderes unionistes i d'Espanya han intentat boicotejar la inauguració de la plaça 1 d'Octubre al municipi de Sant Cugat del Vallès. El president de la Generalitat, Quim Torra, era present a l'acte amb altres personalitats polítiques de la ciutat.
  Torra ha liderat una marxa des de l'ajuntament fins a la plaça U d'Octubre, que inaugura aquest nom, la que abans era la Plaça del Rei. Abans del discurs del president de la Generalitat, han parlat representants dels CDR i l'ANC, que han fet discursos crítics amb els polítics i han exigit implementar el mandat de l'1-O.

A l'altra banda de la concentració espanyolista, el grup d'independentistes ha mantingut el xoc verbal cridant consignes per la llibertat dels presos polítics i en defensa de la plaça.

El president ha agraït que s'hagi "fet un Sant Cugat", és a dir, "respondre amb paraules als crits, dir que no tenim por i tirarem endavant". Els espanyolistes havien marxat una estona abans del seu parlament i el de l'alcaldessa, Carmela Fortuny.

"Sense por, ni un pas enrere mai", ha receptat Torra, i ha denunciat que, en total, gairebé 2.000 catalans seran processats per poder votar, i ha demanat que la ciutadania defensi la llibertat guanyada.

"Ja vam fer un Tortosa, ara hem fet un Sant Cugat i potser algun dia haurem de fer un Castelldefels", ha ironitzat Torra. "Acceptar aquestes sentències [de l'1-O] vol dir acceptar que van fer un delicte", ha avisat, i ha afirmat que, en aquest cas, tothom seria culpable, també els que van votar els polítics processats perquè fessin el referèndum o qui va defensar els col·legis electorals.

Torra ha demanat també "que la comunitat educativa sàpiga que el seu govern està al seu costat i que la gent jove sàpiga que viurà en un país lliure". "No ens quedem amb que l'1-O ens van pegar, perquè vam guanyar, no acceptarem les sentències i serem lliures", ha clos just abans d'inaugurar la placa de la plaça de l'1 d'Octubre.