Els barris de Terrassa exigeixen unes rieres més netes i més segures

Consideren que "són un carrer més de la ciutat"

Concentració per la millora de les rieres de Terrassa
Concentració per la millora de les rieres de Terrassa | Anna Mira
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:37h
Els forts aiguats dels últims mesos i la víctima mortal del passat 17 d'agost, quan una persona va morir arrossegada per la riera del Palau de Terrassa, ha aixecat totes les alertes a les associacions de veïns de diferents barris de la ciutat. Després d'una reunió d'uns tres quarts d'hora amb l'alcalde, els diferents representants veïnals de la comissió de rieres han explicat que han exigit a l'Ajuntament i a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que es posin a treballar per evitar més tragèdies. 

Consideren que les rieres se les ha de veure "com un carrer més de Terrassa" i, per això, "cal fer-los manteniment i els treballs necessaris", ha explicat el membre de la comissió de rieres, Pablo Gómez. En el mateix sentit, el representant de l'associació de veïns de Torresana, Oriol Vicente, ha explicat que han arribat a un acord amb l'Ajuntament per barrar el pas a dos passos perillosos, un dels quals a sota de l'autopista de la carretera de Rubí, on va tenir lloc el fatal incident, quan hi hagi previsió de fortes pluges. 
 

Concentració per la millora de les rieres de Terrassa Foto: Anna Mira


Pel que fa a les inversions, l'Ajuntament té previst un total d'1,2 milions d'euros d'inversió a les rieres entre el que queda de 2018 i el 2019. Una inversió assumida el 50% per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'altra meitat pel Consistori. 

Finalment, els representants veïnals han demanat que dues persones de la brigada municipal estiguin de forma permanent fent tasques de millora a les rieres però l'Ajuntament hauria considerat que dos tècnics faran aquesta feina. 

També han recordat que a partir del 21 de setembre el centre cívic de Francesc Macià acollirà una exposició per commemorar la riuada del 1962 a Terrassa, que va acabar amb milers de persones arrossegades per les rieres. El 25 de setembre serà quan es farà un acte recordant les víctimes. 

 

Reunió de la comissió de rieres amb l'alcalde, Alfredo Vega, Foto: Aj. Terrassa