La forta tempesta de Terrassa deixa diversos arbres caiguts i averies als semàfors

Arbre caigut a l'avinguda del Vallès de Terrassa
Arbre caigut a l'avinguda del Vallès de Terrassa | Cedida
Redacció
13 de setembre del 2018
L’aiguat que va caure ahir a Terrassa va provocar l’avaria del fluid elèctric d’una vintena de semàfors ubicats a gran part de les vies ràpides de la ciutat, com l’avinguda del Valllès, l‘avinguda de Barcelona i la carretera de Montcada, afectant el correcte desenvolupament del trànsit.

Davant la impossibilitat de recollir tot el cabdal d’aigua caiguda, la xarxa de clavegueram de la ciutat també es va veure afectada. En total el 112 va rebre 75 trucades a Terrassa. El gruix dels avisos es va produir a la nit i de matinada només s'han hagut d'atendre dues incidències. La majoria d'avisos s'han produït per inundacions de baixos, incidències al clavegueram, caiguda de branques o avaries en el subministrament elèctric. Per exemple, a Terrassa es van veure afectats 6.715 abonats i a Begues 2.623, segons Protecció Civil.
 
La Policia Municipal va haver d’actuar perquè la força de l’aigua va desplaçar algunes tapes de clavegueram, dificultant encara més el trànsit. El fort vent també va fer caure diversos arbres i branques. Bombers va actuar per talar els arbres i branques que impedien la circulació dels vehicles, mentre que la Policia Municipal va senyalitzar els llocs problemàtics amb elements d’abalisament.

Tempesta a Terrassa Foto: Anna Mira


Els barris més afectats per les pluges van ser: Can Jofresa, amb dos arbres caiguts, un dels quals va ser tallat pels Bombers, al carrer de Badalona; Can Parellada, amb la caiguda de dos arbres al carrer d’Europa i branques al carrer d’Holanda i d’Amèrica; Les Fonts de Terrassa, amb el desarrelament d’un arbre; PI dels Bellots, amb la caiguda d’un arbre al carrer de l’Aire; PI de Santa Margarida, amb la caiguda de diverses branques al carrer d’Aries i el tall d’un arbre per part dels Bombers al carrer del Cinca; Cementiri Vell, amb un arbre caigut a la rambla de Sant Nebridi amb el carrer de Miquel Vives.

També van haver d’intervenir els operaris del Departament de la Gestió de l’Espai Públic de l’Ajuntament per donar suport a les tasques dels Bombers i de la Policia Municipal.