ciutat

Quins són els plans pel cap de setmana a Terrassa?

Descobreix les propostes que t'ofereix la ciutat

per Redacció, Terrassa , 14 de setembre de 2018 a les 15:20 |
Aquest cap de setmana Terrassa ofereix diverses activitats per a tots els públics, us en destaquem algunes:

- Diada de l'Avi Emili dels Castellers de Terrassa

Com cada any els Castellers de Terrassa celebren, el segon cap de setmana de setembre, la Diada d'Homenatge a Emili Miró, l'Avi Emili. Enguany la Diada d'Avi Emili arriba carregada d'actes. 

- Autobús sense conductor
Els terrassencs podran gaudir de l'autobús sense conductor a partir d'aquest divendres 14 de setembre. L'autobús eutònom ÈRICA circularà pel Parc de Vallparadís fins el 18 de setembre dins de la Setmana de la Mobilitat 2018.


Dissabte 15 de setembre  


- II Diada d’Entitats
Districte 5 de Terrassa 
La jornada s’emmarca en el programa de dinamització comunitària del districte La II Diada d’Entitats del Districte 5 tindrà lloc aquest dissabte a la tarda la plaça de Can Roca, amb diverses activitats, tallers i espectacles de caràcter infantil, inclusiu i solidari. A partir de les 17 h, la plaça acollirà paradetes informatives de les entitats del districte i tallers i jocs diversos. A les 17.30 h tindrà lloc una cercavila, a les 18 hi haurà un conta contes infantil amb intèrpret de llengua de signes, i a les 18.30 h es farà un espectacle infantil. El sopar solidari a càrrec de l’Associació de Veïns de Poble Nou - Zona Esportiva començarà a les 20 h, amb botifarra i begudes a preus populars. La Diada finalitzarà amb un concert a càrrec d’El Café de Nikanor, a les 20.30 h, i amb l’espectacle piromusical a càrrec de Drac i Bruixes de Can Boada, que tindrà lloc a les 22 h.

- Presentació del llibre "Beneïda sigui la serp"
C/Montserrat, 136 
Amb Sònia Moll Gamboa (Autora, Matilde Martinez (Editora Godall Edicions) i Núria Casanovas (Periodista, activista cultural). A
quest llibre és un recull de quaranta quatre articles escrits per Sònia Moll al llarg de tres anys al setmanari digital La Directa ordenat en tres seccions: Les dones ho van dir, diumenges amb el pare, un oceà dins nostre.

- Concert de Sònics
Casa Baumann, avinguda de Jacquard, 1 a les 20h  
Banda terrassenca que versionen els millors clàssics de rock dels 80-90. Taquilla inversa


Diumenge 16 de setembre 

- Vermut musical amb Clàudia Cabero
Casa Baumann, avinguda de Jacquard, 1 a les 12.30h  
Nascuda a Barcelona en una família de músics, arquitecta de formació,  cantant de vocació i inquieta per definició. El projecte Clàudia Cabero  neix a l’abril del 2016, oferint concerts sola acompanyada de guitarra i  d’una estació looper, amb un repertori eclèctic en el que inclou cançons  pròpies escrites en català i portuguès,  versions -més o menys lliures- i fusionismes (barreges de cançons fusionades, reinterpretades, desgranades). El resultat és una proposta inter gènere-cional amb la veu com a protagonista, de caràcter íntim i proper. El gener del 2018 llança Melic, el seu primer EP, un recull de cinc cançons pròpies escrites en català i portuguès, que consolida la proposta cap al vessant més de cantautora. És una fotografia sonora del què són cinc de les cançons escrites i arranjades per la cantant, i que  segueixen transformant-se concert rere concert. Aquestes cinc cançons, algunes altres compostes per la cantant i altres músiques d’arrel 
tradicional conformen el repertori del concert en què es presenta aquest primer treball discogràfic. Melic creix i es presenta en banda, amb la col·laboració de'n Guillem Aguilar al baix i cordes diverses, la Sandra Monfort a la guitarra i la Clàudia Cabero a la veu i el looper. Taquilla inversa

 

Altres activitats

- Exposició de Brigitta Both
Centre Cultural de Terrassa, 340 
Premiada per l’obra Sincronitzats, Brigitta Both, presenta el seu treball realitzat entre el 2015 i el 2018 a la sala 3 del Centre Cultural Terrassa. L’exposició, s’inaugura aquest dijous 13 de setembre i es podrà visitar des del 6 de setembre fins al 7 d’octubre.

- Exposició fotogràfica sobre el record 
Espai La Galeria del Centre Cultural Terrassa, fins al 30 de setembre
Estats alterats ​és el nom d’aquesta mostra de Jose Antonio Soria i Lídia Moreno, que reflexiona sobre la transformació dels nostres records familiars. En total es podran observar 15 fotografies en blanc i negre on s’empra el collage i la pintura per donar vida a noves percepcions. "Fotografiem per recordar però de vegades la nostra memòria en decadència crea una nova representació", expliquen els dos autors.

- Exposició "La Captura"
​Sala 3, Centre Cultural Terrassa fins el 7 d'octubre 
L’anomenada Escola d’Olot, aquella que diuen que retrata la Garrotxa verda i humida des del segle XIX, en realitat, mai ha existit. No ha passat mai de ser una etiqueta vaga enmig de converses vagues. El que ha existit –això sí- és l’intent tossut per part de molts pintors de capturar el paisatge d’Olot i els seus voltants. Joaquim Vayreda va ser el primer, l’artista que crearia el topos, el lloc comú que inspiraria a tants. Darrera d’ell vindrien molts pintors i de molts tipus: els delejants, els trasplantats, els “fills de”, els que no surten mai del marc, els que sí que ho fan. Tots ells van provocar una densitat d’artistes única al país (tothom a la ciutat coneixia personalment un pintor); una suma d’obres gegantina sorgida d’una demanda real que desembocà cap a un gest aïllat, personal, a la vegada que radical: no intentar-ho més. El paisatge d’Olot no es capturaria, ni es traslladaria una vegada més. Només es trepitjaria, es miraria. O no. Només faltaria.

- Visita guiada a la Masia Freixa
Oficina de turisme, plaça de Josep Freixa i Argemí, 11, a les 12h, gratuït
Es tracta d'una visita guiada pels racons d'aquest emblemàtic edifici de la nostra ciutat, situat al Parc de Sant Jordi. Els visitants podran conèixer de primera mà tot el que encara conserva aquesta casa modernista. 

 

Participació