Possibilitat de pluges per la tornada a l'escola a Terrassa

Lleuger descens del termòmetre

Núvols amenaçadors a Sabadell
Núvols amenaçadors a Sabadell | Albert Segura
Redacció
12 de setembre del 2018
Actualitzat a les 7:54h
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres, inici del curs escolar, hi haurà cel entre mig i molt ennuvolat arreu del territori i durant tot el dia, si bé a ponent la nuvolositat serà menys abundant. A banda, creixeran nuvolades en qualsevol moment del dia i a qualsevol punt del país preferentment al litoral i prelitoral al matí, i a punts de muntanya durant la tarda, en especial del Pirineu, Prepirineu i quadrant nord-est. Al final del dia la nuvolositat minvarà d'oest a est i es restringirà al quadrant nord-est i a punts del litoral central.

De matinada s'espera precipitacions a qualsevol punt, preferentment a la meitat oest del Principat. Al llarg del matí s'espera precipitacions a punts del litoral i prelitoral i són probables de disperses a la resta del territori. A la tarda hi haurà xàfecs a molts punts del país, de distribució molt irregular, preferentment al quadrant nord-est i a la resta del Pirineu i Prepirineu.

Al final del dia les precipitacions es restringiran al quadrant nord-est i resta del sector central del litoral i prelitoral. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, localment abundants; seran d'intensitat entre feble i moderada, si bé puntualment serà fortes, i localment aniran acompanyades de tempesta i calamarsa o pedra.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més alta, i oscil·larà entre 10 i 15 ºC al Pirineu, entre els 13 i 18 ºC al Prepirineu, entre els 15 i 20 ºC a la depressió Central i prelitoral, i entre els 17 i 22 ºC al litoral. Per la seva banda, la temperatura màxima serà similar o lleugerament més baixa i oscil·larà entre els 23 i 28 ºC en general, si bé a ponent i vall de l'Ebre oscil·larà entre els 25 i 30 ºC.