Obres a l'avinguda de l’Abat Marcet per la instal·lació de semàfors

Afecten les cruïlles dels carrers d’Emili Badiella i del Doctor Cistaré

Redacció
07 de setembre del 2018
L’Ajuntament ha començat aquesta setmana les obres de semaforització de les cruïlles de l’avinguda de l’Abat Marcet amb els carrers d’Emili Badiella i del Doctor Cistar. L’objectiu d’aquesta actuació és moderar la velocitat dels vehicles en aquest tram i millorar la circulació a peu i en bicicleta.

Els treballs, que tenen un període d’execució de dos mesos, van a càrrec de l’empresa Alumbrados Viarios S.L i el cost d’adjudicació és de 136.696,89 euros (IVA inclòs). Aquest projecte està inclòs al Programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) 2017.

L’avinguda de l’Abat Marcet és una de les vies principals de circulació viària de Terrassa i disposa de diversos passos de vianants que faciliten la mobilitat. No obstant això, entre el carrer de la Independència i la plaça de l’Aigua no hi havia cap pas de vianants que facilités als vianants anar d’un cantó a l’altre de l’avinguda, tant a l’alçada de l’avinguda amb el carrer d’Emili Badiella com amb el carrer d’Ègara.

L’execució d’aquest projecte permetrà semaforitzar les interseccions de l’avinguda amb els carrers d’Emili Badiella i del Doctor Cistaré, ampliar les voreres als xamfrans per millorar l’accessibilitat, crear dos nous passos de vianants per travessar l’avinguda de l’Abat Marcet i elevar els dos que ja hi ha a l’inici del carrer d’Emili Badiella i del Doctor Cistaré.

També s’adaptarà la senyalització per facilitar la circulació als ciclistes que vagin pels dos carrils bici ja existents, per la qual cosa s’habilitarà un espai d’espera per fer els girs a l’esquerra i un semàfor que regularà la circulació per als ciclistes.