1 de 10
Procés Català

L'AMI vaticina un nou embat judicial contra els alcaldes després de l'aniversari de l'1-O

El Consell Directiu de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) s'ha reunit aquest dimecres a Berga per donar suport a l'alcaldessa Venturós

Foto de grup després de la reunió del Consell Directiu de l'AMI aquest dimecres, a Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
per Pilar Màrquez Ambròs, Berga | 6 de setembre de 2018 a les 14:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Directiu de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) s'ha reunit aquest dimecres a Berga. El president de l'AMI i alcalde del Port de la Selva (Alt Empordà), Josep Maria Cervera, ha vaticinat "una nova pressió judicial contra els alcaldes" un cop que passi la Diada de l'Onze de Setembre i el primer aniversari de l'1-O.

"És evident que estem a prop del primer aniversari de l'1 d'octubre. Sabeu que arran de l'1-O se'ns va obrir causa a més de 700 alcaldes del nostre país, i en fer l'any s'hauria de decidir si s'arxiva la causa contra aquests alcaldes o si contràriament es tira endavant", ha explicat Cervera. "Preveiem que hi hagi una nova pressió judicial contra tots nosaltres", ha dit el president de l'AMI. "Com sabem, la judicatura s'organitza els tempos, suposo que deixaran passar l'Onze de Setembre i l'1 d'octubre; però després el que pot haver-hi és un altre embat contra els nostres electes municipals, tenint en compte que tenim les eleccions molt a prop", ha assenyalat Cervera.


Josep Maria Cervera ha indicat que "una de les obsessions de l'estat espanyol pot ser treure de circulació tota aquesta gent de cara a aquesta propera contesa electoral". 

El Consell Directiu de l'AMI també ha parlat dels processos judicials endegats relatius al pagament de les quotes de l'AMI per part dels Ajuntaments. "Teníem recorregudes les quotes en una norantena de casos, hi ha hagut sentències: algunes que ens han estat favorables i d'altres desfavorables, les que havien estat favorables les va recórrer l'estat en el seu moment, i les que havien estat desfavorables les hem recorregut nosaltres", ha relatat Cervera.


"A partir del 14 d'octubre, hi ha tot un reguitzell d'aquests casos sobre els quals sabrem què hi diu el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; i és evident que aquestes sentències poden suposar un atac al nostre sistema de finançament, que no és cap altre que el pagament de les quotes dels ajuntaments", ha afegit. Segons Cervera, tenen previstos "tots els escenaris possibles" per la "imprevisibilitat" de la justícia espanyola que "està arribant a uns nivells impensables a l'Europa del segle XXI". 

Cervera ha assenyalat que en aquesta ocasió el consell directiu ordinari de l'AMI s'ha celebrat a Berga per mostrar el suport a Venturós, contra qui pesa una sentència d'inhabilitació per no haver despenjat l'estelada en dos períodes d'eleccions de l'any 2015 malgrat el requeriment de la junta electoral. 


Paper important dels ajuntaments en l'acció republicana 

En referència al discurs del president Quim Torra d'aquest dimarts, en què va destacar el paper dels ajuntaments en la construcció de l'acció republicana, Josep Maria Cervera ha assegurat que en les properes setmanes tenen previst reunir-se amb el cap de l'executiu català. A més, ha assenyalat que Quim Torra "va marcar un marc general que caldrà anar concretant, però és evident que nosaltres hi hem de tenir un paper important sense cap mena de dubte, des de tots els àmbits; com a institució però també com a corretja de transmissió en tots els àmbits amb tots els nostres veïns i veïnes". Cervera ha dit que "caldrà definir exactament quina és l'estratègia i com concretem tota aquesta participació". 

 

Participació