Olga Descalzi i Sandra Domene, campiones del món juvenil de waterpolo

La selecció espanyola va superar Itàlia per 8 a 7

Olga Descalzi i Sandra Domene, campiones del món juvenil de waterpolo | CN Terrassa
05 de setembre del 2018
Les waterpolistes del CN Terrassa Olga Descalzi i Sandra Domene van penjar-se la medalla d’or en la final del Campionat del Món Juvenil que va celebrar-se a Belgrad (Sèrbia). El combinat estatal va quallar un partit memorable i va batre Itàlia per 8 a 7, tot culminant una competició perfecta.

L’inici del matx no va ser gens fàcil per al conjunt de Javi Aznar. Itàlia va avançar-se en l’electrònic de la mà de Cergol, diana que va ser replicada de forma immediata per Alejandra Aznar. Després de cinc minuts sense gols, Riccioli va situar l’1 a 2 amb què va acabar el primer quart.

El partit es va accelerar en el segon període. Espanya va capgirar el marcador amb un parcial de 3 a 0, obra de Clara Díaz, Ruth Ariño i Alejandra Aznar. Les transalpines, no obstant, van reaccionar de seguida i, amb dues dianes de Riccioli, van restablir l’equilibri abans del descans (4-4).

A la represa, el duel va entrar en la fase decisiva. Els nervis i les errades en atac van prendre protagonisme. Itàlia va tornar a col·locar-se per davant, però Ariño i Aznar (MVP de la final i del campionat) van redreçar el camí (6-5), amb encara vuit minuts per davant. En el darrer període, el 7 a 5, a càrrec de Guiral, va concedir un cert respir al combinat estatal. Les italianes, però, no van abaixar els braços. Després que Aznar marqués el 8 a 6, les transalpines van situar-se a només un gol a quaranta-nou segons per a la botzina. Espanya va saber gestionar el mínim avantatge i va penjar-se una merescudíssima medalla d’or.