Ciutadans se suma a la moció de TeC i ERC per millorar la neteja a Terrassa

Volen dotar a la Taula de Residus de diverses millores prenent com a model els canvis realitzats en l'Observatori de l'Aigua"

Equip de Ciutadans de Terrassa.
Equip de Ciutadans de Terrassa. | CsTerrassa
Redacció
05 de setembre del 2018
Fa pocs dies els portaveus d’ERC-MES, Isaac Albert, i de Terrassa en Comú, Xavi Matilla, van presentar la petició formal per fer un ple extraordinari per abordar exclusivament el problema de la neteja a Terrassa i la gestió de residus.

Ara, el portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha anunciat que la seva formació sumarà a la moció impulsada per ERC i Terrassa en Comú encara que "ens sembla insuficient". Per això els taronges proposen "dotar a la Taula de Residus de diverses millores prenent com a model els canvis realitzats en l'Observatori de l'Aigua".

González ha afirmat en roda de premsa que el descontentament per l'actual servei de neteja viària i recollida d'escombraries "no és una iniciativa de partits de l'oposició, sinó un clam popular".

Segons el portaveu de Ciutadans, un recent informe de l'Observatori de Serveis Urbans (OSUR) en el qual un 52% dels enquestats no està satisfet amb aquest servei. González ha mostrat la seva "preocupació" perquè aquests resultats suposen que "la percepció ciutadana sobre la gestió ha empitjorat un 13% respecte a l'informe anterior". 

Per Cs "és fonamental" incloure en la moció que "la Taula de Residus tingui major participació ciutadana, que compti amb més instruments per fiscalitzar la gestió de l'empresa concessionària i, fins i tot, professionalitzar algunes àrees entre altres aspectes". 

Finalment, Javier González ha reclamat a l'equip de govern que "es prenguin mesures per revertir aquesta situació", ja que "les queixes ciutadanes per les deficiències en el servei són recurrents des de fa anys", i sobretot, "hi ha greus problemes en alguns barris als quals no se'ls dóna una resposta adequada".