Enric Petit: «Deu anys de Festival i el circ segueix ben viu a la ciutat»

Responsable de l'Associació Tub d'Assaig 7.70 de circ de Terrassa

Enric Petit, responsable de l'Associació Tub d'Assaig 7.70 de circ de Terrassa.
Enric Petit, responsable de l'Associació Tub d'Assaig 7.70 de circ de Terrassa. | Anna Mira
04 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:33h
El Festival de Circ de Terrassa arriba aquest dimarts a la seva desena edició i ho fa amb una programació que aposta pels espectacles de gran format i potencia la presència de companyies internacionals. Organitzat per l'Associació Tub d'Assaig 7.70, durant tres dies, la plaça de l'Assemblea de Catalunya, al barri de La Maurina, es convertirà en un escenari dedicat 100% al circ. 

- Què trobarem en el 10è Festival de Circ? 

- A diferència dels altres anys, a partir d'avui trobarem una programació amb menys espectacles però amb un format més ampli i companyies internacionals amb els que volem arribar a més gent. Els dos plats forts de l'edició d'enguany arriben de la mà de dues companyies franceses. Per una banda el trepidant muntatge de bàscula "Bal Trap" de la companyia Le Contrabande i per l'altra "Furieuse tendresse" de Cirque Exalté, un espectacle molt transgressor en què tres artistes combinen les acrobàcies, els malabars i els equilibris amb la música rock de Nirvana i de Patti Smith.

- Quin és l'esperit d'aquest desè aniversari?

- El que volem transmetre és que el circ segueix viu a la ciutat, que estem a totes, i que venen propostes molt variades i molt diferents, que encaixaran al 100% amb la ciutat. Enguany també hem volgut donar un paper rellevant a la dona.

- En què ho podrem veure?

- Les presentadores són dues dones i a la gala del dijous a les 21 hores només hi participen números de dones, una situació bastant insòlita en el circ. No en volem fer bandera però creiem que és necessari per al sector.
 

Enric Petit en un dels espectacles de circ. Foto: Marta Garcia


- Mirant enrere, com ha anat canviant l'associació? Us esperàveu arribar on esteu?

Si mirem el primer any, ens hem fet grans. Aleshores el festival de circ el fèiem des del cor i l'ànima i amb molt pocs recursos. Amb els anys, l'associació ha crescut en tots els aspectes i ens hem organitzat i repartit tasques. Seguim amb molta il·lusió però ja no som els eixelebrats que érem.

- De cara el futur, teniu alguna cosa pensada?

Ens han passat moltes propostes pel cap. Podríem parlar de dues o tres seus del festival en un mateix any, però de moment, amb el pressupost que tenim, és complicat. 

- El Festival es fa a La Maurina, què significa per vosaltres fer-lo en aquest barri?

- És molt romàntic. Quan els nens t'esperen de l'any anterior amb cares d'il·lusió i tenir la sensació que el circ ha arribat al barri, és molt bonic. Tenim una relació molt pròxima amb l'associació de veïns, els bars i el centre cívic. A més a biblioteca fan una exposició amb llibres especialitzats amb circ. Passi el que passi, part del festival ha de viure sempre allà perquè és on ha crescut i on s'ha fet.

- Fa poc més de dos mesos us vau instal·lar al Condicionament Terrassenc, ja heu començat a treballar-hi?

- Bé, hem de dir que a principis d'octubre no podrem començar l'escoleta perquè tenim problemes de goteres i està entrant aigua per tot arreu. No ens podem arriscar a tenir nens allà ni deixar material que es pugui fer malbé. Esperem que s'arregli aviat per poder fer el trasllat definitiu. 

Programa del 10è Festival de Circ
 

Roda de premsa de presentació del 10è Festival de Circ de Terrassa al Mercat de la Independència. Foto: Aj. Terrassa


 
Arxivat a