Augmenta la participació a la cursa popular de Matadepera

Se celebra aquest dissabte 1 de setembre dins de la Festa Major de Matadepera

Cursa popular de Matadepera del 2017.
Cursa popular de Matadepera del 2017. | Jordi Canyameres.
Redacció
31 d'agost del 2018

La cursa popular de Matadepera ultima els detalls per la seva celebració, aquest dissabte 1 de setembre dins de la Festa Major local. Dimecres, a les 19 hores, va finalitzar el termini oficial d'inscripcions supera mínimament la inscripció oficial de la darrera edició, finalitzant aquest termini amb una xifra de 460 participants. 

Tot i que oficialment ha finalitzat el termini, de la mateixa forma que en la darrera edició, es preveu superar aquesta participació, ja que durant dijous 30 i divendres 31, es poden realitzar inscripcions, no oficials, de forma presencial en les instal·lacions municipals de les piscines de Matadepera. 

La cursa, puntuable pel Circuit de Curses Activa't, està organitzada conjuntament per la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Matadepera i l'Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa (AEMMT) amb motiu de la Festa Major d'aquesta localitat matadeperenca.
 
Aquesta cursa comptarà amb la disputa de tres categories:

Cursa Mini: participació dels atletes més joves, nascuts en l'any 2014 i posteriors. Primera categoria en disputar-se, a partir de les 18 hores, tindrà la seva sortida davant el Pavelló Municipal de Matadepera i els corredors/res hauran de cobrir un traçat de 0,5 km.

Cursa Infantil: S'iniciarà a les 18.15 h davant del Pavelló, els participants recorreran una distància d'1,5 km pels carrers del voltant.

Cursa Absoluta: Inici a les 18.30 h. Els atletes hauran de completar una distància de 10 km, dues voltes del circuit traçat. Sortida Enric Genescà (Pavelló Municipal Matadepera) - Av. de les Arenes - Sant Ignasi - Mateu Turu - Joan Miró - Domènec i Muntaner - Sant Ignasi - Av. de les Arenes - St. Llorenç - Josep Porcar - Ctra. de Terrassa - Sant Joan - Sant Llorenç - Josep Pocar - Ctra. de Terrassa - Sant Joan - Sant Llorenç - Jaume Español - Ramon Llull - Camí Font de la Tartana - Sant Francesc - Gaietà Vallès i Pujals.

El control de la cursa en la categoria absoluta es realitzarà amb el sistema xip. La cursa Mini i Infantil el control serà manual. Els participants podran recollir el seu dorsal i obsequi de la cursa el divendres 31 d'agost de 18 a 22 h i dissabte 1 de setembre de 10 a 13 h en la botiga Decathlon Terrassa (Parc Vallès). Abans de la cursa, de 16 a 17.30 h en el Pavelló Municipal de Matadepera.

Aquesta prova forma part del Calendari de Circuit de Curses Activa't, organitzat per l'Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa i MútuaTerrassa, i és la darrera prova puntuable en categoria masculina, en fèmines tanca aquest Circuit la Cursa de les dones, Cursa Eva-Sport, que en aquesta edició 2018 es disputarà el 30 de setembre.

A més a més, la cursa de Matadepera, dissabte 1 de setembre, manté una de les condicions que marca l'Associació Esportiva Mitja Marató Terrassa, la solidaritat. En aquesta ocasió, la prova del municipi matadeperenc destinarà una part de les inscripcions obtingudes en benefici de l'entitat Càritas de Matadepera.