Castells

Els Minyons fan un Sant Fèlix de màxims complert a mitges

Els malves han fet un pilar de 4 caminant, han intentat el 2d8 net, han carregat el 2d9fm i han descarregat el 4d9f, el 9d8 i el pilar de 6

per Roger Font , 30 d'agost de 2018 a les 17:00 |
Els Minyons de Terrassa celebrant la Diada de Sant Fèlix | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Minyons de Terrassa, Castellers de Vilafranca i Colles Vella i Joves dels Xiquets de Valls han ofert un gran espectacle casteller aquest dijous per Sant Fèlix. Els assistents a la plaça de la Vila han pogut gaudir de castells tan excepcionals com el 3de10fm, el 2de8 sense folre, el 4de9 sense folre, un 4de9 amb folre i agulla o dos intents de 4de10fm, a més d'un pilar de 8fm. Totes les colles portaven avui castells d'alta gamma extra i han deixat un regust agredolç, sobretot per la quantitat de castells que només han quedat com a carregats.

Les colles no han dubtat ni un moment en aquest inici de Sant Fèlix. I la primera ronda ja presentava un cartell d'excepció: dos 2de8 sense folre de Minyons i Joves; un 3de10fm de Vilafranca i un 4de9net de la Vella. El dels malves ha tingut poc recorregut, ja que s'ha trencat molt aviat. No ho han fet, però, cap dels dos castells nets que han alçat les colles de Valls. La Vella ha plantat un 4 que gaudeix de solvència contrastada, mentre que la torre de la Joves, tot i que l'han hagut de defensar, també s'ha acabat completant. Els verds arribaven amb dubtes però ja se sap que a Sant Fèlix treure l'orgull: un 3de10 que han clavat a les primeres de canvi.

  La segona ronda ha deixat un regust agredolç als espectadors, ja que cap dels grans castells que han portat les colles s'ha descarregat. A la caiguda al 2de8net tot just quan hi havia dosos col·locats, l'ha seguit un 2de9fm que només ha quedat en carregat. La Vella no ha deixat de pitjar l'accelerador i ha optat per un 2de8net que, tot i una defensa aferrissada durant la descarregada, no han pogut culminar. La Joves, per la seva banda, no han pogut rubricar una segona ronda com la primera i el 5de9f ha caigut poc després de fer l'aleta. El mateix que li ha passat al 2de8net de Vilafranca, que no han pogut completar.

5de9f carregat per la Joves de Valls Foto: ACN


Els Minyons, després de les dues caigudes, ha optat per un solvent 4de9 amb folre que han descarregat sense massa complicacions. La Vella ha portat un altre plat fort: el 4de10fm. Després d'un intent desmuntat, ha estat el torn per a les Joves, que ha descarregat un tranquil 3de9 amb folre amb la intenció de treure-hi aquesta segona pinya. Llavors hi ha hagut el segon intent de 4de10fm de la tarda, de la mà dels Castellers de Vilafranca. Però també l'han desmuntat abans que sonessin gralles.

 
Per a la quarta ronda, els Minyons de Terrassa han optat per un 9de8 que han descarregat amb facilitat. La Vella ha optat per deixar en espera el 4de10fm i ha intentat un 4de9 amb folre i agulla, que han completat de manera sensacional, una mostra més de la temporada que estan realitzant els de Valls. 

Quan semblava que ja no el tornarien a intentar per l'hora i el cansament, els verds tenien clar que era la seva diada i han tornat a muntar el 4de10fm. Tot i que aquesta vegada sí que han sonat gralles, quan entraven les setenes s'ha enfonsat. Han decidit que per Sant Fèlix havien d'alçar tres castells, i s'han decidit per un 4de9f que, malgrat completar-se, l'enxaneta no ha traspassat la cassoleta i comptabilitza com a intent.
 

3de10fm descarregat pels Castellers de Vilafranca Foto: ACNA la ronda de pilars, tant la Joves com Minyons han optat pel de 6, que han completat amb tranquil·litat. La Vella volia reblar el seu millor Sant Fèlix i no ha descarregat un sensacional pilar de 8fm.

 

Participació