Avís per intensitat de pluja a partir del migdia

Provocarà el descens de les temperatures

Els vianants han hagut d'anar amb compte amb els bassals.
Els vianants han hagut d'anar amb compte amb els bassals. | Juanma Peláez
Redacció
28 d'agost del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres fins a migdia cel mig, puntualment molt ennuvolat. A partir de llavors creixeran nuvolades, inicialment a punts de muntanya, que progressivament s'estendran a altres indrets del territori i deixaran el cel entre molt ennuvolat i cobert. Amb tot, al final del dia, la nuvolositat minvarà per ponent.

De matinada i fins a migdia s'espera ruixats dispersos, preferentment a la meitat nord del Principat. A partir de llavors s'espera xàfecs a qualsevol punt del territori, més probables a punts de muntanya i àrees properes, malgrat que la seva distribució serà força irregular. Al llarg de la tarda els xàfecs s'estendran sobretot a la depressió Central i al litoral i prelitoral. Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada, localment fortes i acompanyades de tempesta i calamarsa o pedra. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, però localment podran ser abundants.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament més altes i oscil·larà entre els 13 i 18 ºC al Pirineu i Prepirineu, entr els 19 i 24 ºC al litoral, i entre els 17 i 22 ºC a la resta del Principat. Per la seva banda la temperatura màxima serà lleugerament més baixa, sobretot al terç nord del país on el descens serà puntualment moderat; malgrat això al litoral i prelitoral sud la temperatura pujarà lleugerament.