TeC i ERC reclamen el ple extraordinari sobre la neteja a Terrassa

Proposen el 20 de setembre com a data de celebració

Els portaveus dels dos grups municipals ERC i TeC presentant la petició
Els portaveus dels dos grups municipals ERC i TeC presentant la petició | ERC-MES
Redacció
28 d'agost del 2018
Actualitzat el 30 d'agost a les 16:02h
Els portaveus d’ERC-MES, Isaac Albert, i de Terrassa en Comú, Xavi Matilla, han presentat aquest dilluns a la Secretaria de l’Ajuntament de Terrassa la petició de ple extraordinari per abordar exclusivament el problema de la neteja a Terrassa i la gestió de residus.

Com que ha aconseguit les signatures dels deu regidors dels dos grups municipals la realització del ple extraordinari és un fet i per tant l’equip de govern haurà de decidir la data. Ambdues formacions han suggerit com "una bona data" el 20 de setembre, ja que donarà "marge" a tots els grups a la tornada de l’estiu "per aportar propostes".

D'altra banda, tant Albert com Matilla han apuntat que des de l'anunci de la voluntat de convocar aquesta cita plenària, l'equip municipal "sembla haver despertat de l’immobilisme on s’havia situat a l’hora d’abordar el problema de residus a la ciutat". En aquest sentit, han criticat que "només reacciona als problemes de la ciutat quan temen que els hi repercuteixi en un cost polític i amb accions reactives i no sota planificació".

Han assenyalat que el ple ha de poder "desbloquejar temes indispensables" com el contracte programa per Eco-Equip, línies d’acció i prioritats d’inversió pel nou Pla de Residus de la ciutat i problemes concrets com l’increment dels abocaments il·legals de voluminosos al costat de containers.