El mNACTEC, seu d'un congrés sobre l'habitatge obrer i les ciutats fàbrica

Tindrà lloc del 4 al 6 d'octubre

Redacció
27 d'agost del 2018
El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) organitzarà el congrés internacional Pobles obrers i ciutats fàbrica, que tindrà lloc del 4 al 6 d'octubre a Terrassa.

L'objectiu de la trobada acadèmica és tractar la qüestió de l'habitatge obrer i elaborar un inventari dels exemplars i testimoniatges que queden dels segles d'industrialització. El Comitè Internacional per a la Conservació i Defensa del Patrimoni Industrial (TICCIH), l'Associació pel Patrimoni Industrial de Champaña-Ardenas(APIC) i l'Associació per la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó i el seu entorn, també col·laboren al congrés.

Les jornades abordaran diverses temàtiques: la qüestió de l'habitatge obrer; la periodització, la diversitat i les diferents modalitats de poblats obrers; la morfologia i organització dels espais; l'organització dels espais quotidians com a reflex de les condicions de feina, i la mediació i propostes patrimonials.

La cita, les inscripcions per a la qual estaran obertes fins al 25 de setembre, anirà més enllà de la feina de camp i incorporarà altres disciplines com la història de les ciències i de la tecnologia, la sociologia, l'arquitectura, l'urbanisme i la història econòmica i social, entre d'altres.