Restes de pluja matinera i força nuvolositat al llarg del dia

Les precipitacions poden ser en forma de tempesta a primera hora

Redacció
24 d'agost del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dissabte tindrem cel serè o poc ennuvolat en general pel pas bandes de núvols alts i mitjans fins a migdia; a partir de llavors seran més abundants i compactes i el cel quedarà localment mig ennuvolat. Tot i així, fins a primeres hores del matí hi haurà intervals de núvols baixos a punts de la Catalunya Central i del Prepirineu, així com a la resta de la meitat est. A partir de llavors, la nuvolositat s'anirà restringint a la meitat est, alhora que creixeran algunes nuvolades a la resta del Pirineu, on en aquests sectors el cel romandrà entre mig i molt ennuvolat.

Amb tot, a partir del vespre la nuvolositat tornarà a estendre's novament cap a la Catalunya Central, resta del sector central del litoral i del prelitoral i a punts de la depressió Central. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà entre poc i mig ennuvolat, amb nuvolositat més abundant a partir de mitja tarda.

S'esperen precipitacions fins a primeres hores del matí a punts de la Catalunya Central i al litoral i prelitoral central. A partir de llavors els ruixats s'aniran restringint a l'interior del quadrant nord-est, mentre que en són possibles en altes punts del Pirineu. En general, les precipitacions seran entre febles i moderades i acumularan quantitats entre minses i poc abundants, si bé localment de matinada seran fortes i abundants al litoral i prelitoral central i és possible que localment vagin acompanyats de tempesta.

Temperatura mínima i màxima en descens lleuger o puntualment moderat, sobretot al quadrant nord-est i al terç nord del país. La mínima es mourà entre els 8 i 12 ºC al Pirineu, entre els 17 i 22 ºC al litoral i entre els 13 i 18 ºc a la resta. Pel que fa a la màxima, oscil·larà entre els 25 i 30 ºc al Pirineu, al Prepirineu i al quadrant nord-est, entre els 29 i 34 ºC al litoral i prelitoral sud i a Ponent, i entre els 27 i els 32 ºC a la resta.