1 de 10
meteorologia

FOTOS i VÍDEOS Espectacular aiguat a Terrassa: L'avinguda del Vallès i la Rambla convertides en rieres

Alguns cotxes s'han vist amb problemes per circular per la quantitat d'aigua caiguda

Un vehicle amb problemes per circular per la pluja a Terrassa. | @seskkarne
per Redacció, 17 d'agost de 2018 a les 15:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya, l'Inuncat, per la previsió de pluges intenses a l'interior de Catalunya i a les comarques de Tarragona aquest divendres a la tarda. A Terrassa la tempesta no ha trigat en arribar i una forta pluja ha descarregat amb calamarça a la capital vallesana. L'Ajuntament de Terrassa ha activat el Pla d'Emergències Municipals per la intensitat de la pluja.   
L'avinguda del Vallès, la rambla d'Ègara i altres vies de la ciutat han format literalment rius d'aigua on diversos cotxes s'han trobat atrapats i han hagut d'extremar la precaució. Els cops de vents en alguns punts ha arribat als 100km/h i han caigut fins a 70 l/m2. S'han registrat diverses incidències materials a carrers i voreres però segons l'alcalde accidental, Marc Armengol, "sembla que no cal lamentar danys personals", ha expressat a Twitter. 


 
 

 
 

 
Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i de ratxes fortes de vent. A més, en tot l'episodi localment es poden acumular fins a 100 litres per metre quadrat.
Davant d'això, Protecció Civil ha demanat, a través d'un comunicat, "extremar les precaucions al volant, ja que les precipitacions coincidiran amb la sortida del cap de setmana". L'episodi s'allargarà fins dissabte al matí i en les darreres hores afectarà especialment les comarques del litoral.

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que a primera hora d'aquest divendres a la tarda les precipitacions afectaran sobretot al nord-est, a les comarques d'Osona i al Moianès. Posteriorment, les pluges s'aniran desplaçant cap al sud-oest, on està previst que puguin descarregar amb força entre les sis i les vuit del vespre a les comarques del Camp de Tarragona.
Davant la previsió de pluges intenses, Protecció Civil ha recomanat "evitar aparcar els vehicles en les rieres, especialment a les zones properes a la desembocadura, on més cabal i amb més força es pot acumular". Un cop comencin les pluges, aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i evitar travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT també ha alertat als responsables de les activitats de lleure de joventut previstes a les zones on es preveu que plogui amb més intensitat perquè no facin activitats a prop del riu i ha demanat als municipis que vigilin la llera, reportin les possibles incidències i es mantinguin connectats a la xarxa de telecomunicacions d'emergència. 

 

També hauries de llegir
Fa 232 setmanes

La Piscina de Vallparadís, reobre després dels aiguats

Participació