S'esperen pluges a partir del migdia i que s'allarguin fins a la nit

Hi ha un avís que els xàfecs vinguin acompanyats de tempestes

Redacció
17 d'agost del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres fins al migdia el cel estarà entre mig i molt ennuvolat, si bé la nuvolositat serà més trencada al terç sud. A partir de llavors creixeran nuvolades a zones de muntanya que al llarg de la tarda s'estendran arreu fins a deixar el cel molt ennuvolat o cobert. Al final del dia s'obriran clarianes per Ponent i el terç sud. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel romandrà entre molt ennuvolat i cobert al llarg de tota la jornada.

De matinada s'esperen alguns ruixats dispersos d'intensitat feble o localment moderada al Pirineu occidental, mentre que en són possibles al Prepirineu occidental i no se'n descarten a la meitat oest del país.

A partir del final del matí s'esperen precipitacions en forma de ruixats o xàfecs a zones de muntanya, sobretot al Pirineu i Prepirineu, que al llarg de la tarda s'estendran a qualsevol punt del país, tot i que seran menys probables a l'interior de les Terres de l'Ebre. Seran d'intensitat entre feble i moderada, o localment forta a la meitat est i aniran acompanyades de tempesta i calamarsa o pedra. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, o localment abundants, si bé podran ser molt abundants a l'interior de la meitat est.

La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més baixa i localment es donarà al final del dia; es mourà entre els 9 i 14 ºC al Pirineu, entre els 13 i 18 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre els 15 i 20 ºC al Prelitoral i al litoral nord i entre els 17 i 22 ºC a la resta del litoral. La màxima serà semblant o lleugerament més baixa, si bé al vessant nord del Pirineu el descens serà moderat o localment acusat. Independentment, al terç sud la temperatura màxima serà lleugerament més alta. Oscil·larà entre els 16 i 19 ºC al vessant nord del Pirineu, entre els 21 i 26 ºC a la resta del Pirineu, entre els 27 i 32 ºC a Ponent i a les Terres de l'Ebre i entre 25 i 30 ºC a la resta del país.