Sanejament urgent als antics jutjats de Terrassa per evitar despreniments

L'antic edifici dels jutjats és propietat de la Generalitat de Catalunya i porta gairebé deu any en desús

Peces de la façana dels antics jutjats de Terrassa que s'han hagut de retirar per seguretat
Peces de la façana dels antics jutjats de Terrassa que s'han hagut de retirar per seguretat | Anna Mira
Redacció
15 d'agost del 2018
Actualitzat el 16 d'agost a les 10:49h
Els antics jutjats de Terrassa, a la rambla d'Ègara, representen un perill per als vianants. La Generalitat de Catalunya ha començat aquesta setmana uns treballs de sanejament de la façana per evitar despreniments d'aquest gran edifici en desús al centre de la ciutat.

En concret, aquests dies els operaris estan retirant els elements metàl·lics que cobreixen bona part de la façana. Per fer-ho han barrat el pas a una la zona més pròxim a l'edifici. Uns treballs que s'allargaran durant unes setmanes fins que no quedi cap element que pugui caure i ser un perill pels terrassencs.

L'any 2014 ja es va haver de fer una altra actuació d'urgència per evitar que amb els forts vents que va haver-hi a la ciutat, caiguessin alguns dels finestrals d'aquest edifici abandonat i cada vegada més degradat.

L'antic edifici dels jutjats és propietat de la Generalitat de Catalunya i porta gairebé deu any en desús, des que es va construir el nou edifici a l'entrada de Terrassa. L'edifici és dels anys vuitanta i té prop de 4.500 metres quadrats en diverses plantes i va acollir els jutjats de la ciutat fins al mes de febrer del 2009.

 

Els laterals dels antics jutjats estàn tallats per evitar desprendiments Foto: Anna Mira