Descobreix un dels edificis més emblemàtics de Terrassa

La Masia Freixa és obra de l'arquitecte modernista Lluís Muncunill

La Masia Freixa
La Masia Freixa | Aj. Terrassa
15 d'agost del 2018

La Masia Freixa de Terrassa és sense dubte un dels edificis més singulars de la ciutat. Molts terrassencs i ciutadans d'altres punts de Catalunya vénen a Terrassa a conèixer el llegat modernista de la ciutat, entre les quals es troba aquesta obra de l'arquitecte Lluís Muncunill. 

El servei de turisme de l'Ajuntament de Terrassa ofereix visites guiades i gratuïtes cada dia per coneèixer de primera mà la Masia Freixa. No cal inscripció prèvia i el punt de trobada és a la porta principal de l'edifici, a les 12h. 

Construïda el 1896, va ser pensada originalment com a fàbrica de filats i va ser reformada entre el 1907 i el 1914 per Lluís Muncunill i Parellada, que la va transformar en la residència familiar de l'industrial tèxtil Josep Freixa. L'arquitecte la va convertir en una de les joies del modernisme terrassenc, amb la seva estructura d'arcs i voltes d'inspiració gaudiniana i els murs pintats de blanc, d'on sobresurt una alta torre.

Durant molts anys ha albergat el Conservatori Municipal de Música, que actualment ha estat traslladat a un edifici de nova construcció al Campus Universitari, al barri del Cementiri Vell. A hores d'ara acull les oficines del Síndic Municipal de Greuges i de l'Oficina de Turisme de l'Ajuntament, i també és la seu de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya.

Deixa't guiar per aquest singular edifici, una de les obres clau per a comprendre el modernisme terrassenc tot descobrint-ne els orígens, l'evolució històrica, l'arquitectura i els usos i funcions que ha tingut al llarg del temps. 
 

Arxivat a