L'Ajuntament de Terrassa inverteix un milió d'euros en centres educatius

Les obres de gran envergadura es fan durant l'estiu

Visita d'obres a l'escola municipal d’Educació Especial El Pi.
Visita d'obres a l'escola municipal d’Educació Especial El Pi. | Aj. Terrassa
06 d'agost del 2018
L’Ajuntament de Terrassa destina aquest any un total de 980.000 euros al manteniment dels centres d’ensenyament de titularitat pública a la ciutat, xifra que representa un increment de més de 44.000 euros respecte a l’any passat.

En total, aquest any s’han projectat obres i treballs específics a cinc escoles bressol (disposició d’una unitat de climatització als dormitoris), vuit escoles d’infantil i primària, dos instituts d’ensenyament secundari, una escola d’educació especial i tres escoles municipals; a banda d’altres actuacions que impliquen la totalitat dels centres educatius. Entre les obres que es faran seran impermeabilització i ampliació de cobertes, millora de la cuina, diverses substitucions de radiadors antics, substitucions de calderes, o millores d'accessibilitat. 

Les obres de major envergadura es fan coincidint amb les vacances estivals, com les que ha visitat avui l’alcaldessa accidental. Durant aquest període s’actuarà a l’Escola Municipal d’Educació Especial El Pi, a l’Escola Municipal la Llar, a l’Escola Bressol Municipal Espígol, a l’Escola Sant Llorenç del Munt i a l’Escola Ramon y Cajal. Altres intervencions, generalment amb poca afectació per al funcionament del centre, es faran durant el curs. Aquest serà el cas, sobretot, de diverses de les actuacions del programa Terrassa Barris en Marxa, que encara s’han d’adjudicar.

Aquest pressupost es divideix en 150.000 euros d’inversions als centre educatius, 381.562
euros dedicats al seu manteniment i 427.238 provinents d’actuacions corresponents al programa Terrassa Barris en Marxa amb Inversions Financerament Sostenibles (IFS). L’augment obeeix principalment al fet que el Govern municipal ha inclòs dins del programa Terrassa Barris en Marxa algunes actuacions en escoles, que inicialment no estaven previstes en el programa d’inversions d’enguany i que seran possibles gràcies a les IFS provinents del superàvit municipal corresponent al pressupost de 2017.