Rubí revisarà la tarifació social de les escoles bressol públiques i les escoles d'Art i Música

Aprovat en el ple de juliol

Redacció
03 d'agost del 2018
El ple ordinari del mes de juliol de la ciutat de Rubí ha acordat revisar la tarifació social a les escoles bressol municipals, així com de les escoles de Música i Art. Amb els vots a favor de PSC, ERC, Ciutadans, AUP, ICV, Veïns de Rubí i els tres regidors no adscrits, la moció presentada per ICV i la AUP ha prosperat, davant l'abstenció dels regidors del PDECat.

El curs 2013-14 es va instaurar a les escoles bressol municipals de Rubí el sistema de tarifació social per al càlcul de la quota mensual que havien de pagar les famílies dels alumnes. Aquest sistema, que modifica la quota en funció de les rendes familiars, permet establir criteris d'equitat en l'accés al servei i al mateix temps disminueix l'import de les ajudes que l'Ajuntament ofereix a les famílies amb menys capacitat econòmica.

Ara, es plantegen millores per fer que la tarifació sigui encara més equitativa, basant-la en coeficients únics, de manera que cada quota es calculi de forma individual en funció dels ingressos familiars. El ple ha acordat que la Comissió de Tarifació Social es convoqui al setembre i que s'estudiï aquest nou sistema i la seva inclusió en les ordenances fiscals corresponents perquè pugui ser aplicat el curs 2019-20, així com que s'analitzi la viabilitat d'aplicar la tarifació social a les quotes de les escoles municipals de Música i Art.

També s'ha decidit que el govern municipal faci públics els estudis sobre la revisió del funcionament de l'Escola Municipal de Música per valorar la informació disponible sobre la revisió del seu funcionament i la possibilitat de noves taxes i bonificacions.