Mercè Rodó, regidora socialista a Ullastrell: «L'1-O vaig votar Sí per ràbia i impotència»

Rodó va trencar amb el PSC i es presentarà a les pròximes eleccions municipals a les llistes d'ERC com independent

Mercè Rodó anirà a les llistes d'ERC Ullastrell a les eleccions municipals del 2019
Mercè Rodó anirà a les llistes d'ERC Ullastrell a les eleccions municipals del 2019 | Anna Mira
02 d'agost del 2018
Actualitzat el 21 de febrer del 2019 a les 20:15h
Fa unes setmanes que la que fins ara havia estat cap de llista i única regidora dels socialistes  a Ullastrell (Junts per Ullastrell), Mercè Rodó, va fer un tuit anunciant que a les pròximes eleccions municipals es presentaria sota les sigles d'ERC. L'aplicació del 155 i l'actuació policial del passat 1 d'octubre van fer que Rodó igual que Ballart a Terrassa, deixés el partit que l'havia vist créixer. 

- Per què decideix sumar-te a la llista d'ERC a les pròximes eleccions municipals? 

- Ja ho teníem decidit i vaig fer el tuit per fer-ho públic. Jo em sumo com a independent a la llista d'Esquerra amb la que ja fa dues legislatures que hi estem treballant conjuntament i amb qui compartim projecte de poble i també compartim la meva evolució personal dins del Partit Socialista. 

- Ha estat militant socialista de tota la vida?

- Vaig deixar el Partit Socialista el dia 2 d'octubre i hi portava vint-i-dos anys militant. 

- Què va passar el dia 2 d'octubre?

- Aquell dia va ser quan vaig manifestar a l'executiva del partit que jo no em sentia bé. A Ullastrell tots els grups polítics de manera conjunta. Jo sempre he defensat el dret a decidir al poble però també dins del PSC, ells sabien que jo el dia 1 d'octubre votaria. 

- No sé si ens vol dir què va votar.

- En una situació sense cap mena de repressió hauria votat i hagués votat que no, perquè no sóc independentista de sentiment. Una altra cosa és que pensi que la situació actual no és la justa. Però aquell dia vaig votar que sí per ràbia, per impotència. També ho vaig manifestar oberta ment els companys del partit de l'executiva i va ser quan els vaig dir que no podia continuar. No és just estar a un lloc on la teva veu no és la que va amb concòrdia.

«La part identitària sempre es va evitar dins del partit i els temps se'ns van menjar sense haver fet el debat»


- Quina va ser la reacció de l'executiva quan els va dir que plegava?

- No els va sorprendre el que jo pensava però els va saber greu que marxés.

- Va parlar amb l'exalcalde de Terrassa, Jordi Ballart?

- Sí. Ell va marxar un temps després però hem anat parlant. El Jordi es va veure obligat a deixar l'acta i recordo que sempre em deia que havia tingut molta sort perquè l'executiva a Ullastrell m'havia fet costat. El Jordi ha sigut un bon alcalde i és una molt bona persona, estic segura que guanyarà les eleccions a Terrassa. 

- Li va costar prendre la decisió de trencar amb el PSC?

- Personalment va ser molt dur. És com un divorci perquè és un trencament amb alguna cosa que jo tenia molt arrelada. El meu pare sempre ha estat del PSC i he hagut de marxar d'un partit d'on durant molts anys m'he sentit identificada amb els valors però en la part catalanista, discrepem moltíssim. Una de les c

- El PSC podria tornar a guanyar la seva confiança?

- Si segueix en aquesta línia difícilment. A més a més, ara estem en un altre punt i pel que fa a la part identitària sempre es va evitar dins del partit i els temps se'ns van menjar sense haver fet el debat. 

- Va deixar el partit però no l'acte de regidora de Junts per Ullastrell. Per què?

- No vaig voler renunciar a la meva acta perquè penso que no és just que jo torni una acta d'un partit que hem guanyat jo i els vilatans que m'han votat. Ells han estat al meu costat i vam estar junts defensant les urnes. Vaig decidir que seguiria amb l'acta per deixar Ullastrell en un bon lloc per si algú volia continuar. 

- Sap d'algú que agafarà el seu relleu?

- Des de Junts per Ullastrell vam estar treballant per fer el relleu a algú del PSC que volgués seguir al partit i no vam trobar ningú. 

- Per què decideix sumar-se a la llista d'ERC, que governa amb majoria absoluta des de fa anys a Ullastrell?

- Primer perquè hem treballat junts dues legislatures, després perquè jo sóc d'esquerres i progressista fins a la medul·la més enllà de la situació actual i penso que des d'ERC es defensen els drets de les persones. Però ho faré com a independent. 

- On se situa dins del grup municipal de cara al 2019?

- Aporto la meva trajectòria personal, experiència, volem sumar gent nova de tots els colors polítics per fer una candidatura per Ullastrell. Durant anys he portat serveis socials, atenció a les persones, ocupació i hem fet projectes de pobles comuns, a banda de la bona relació personal que tenim amb l'equip i també amb l'actual alcaldable, Jaume Puig. 

- Si els vilatans d'Ullastrell revaliden el govern a ERC, quins projectes tenen pendents?

- Continuarem coses que tenim entre mans. Hem remodelat el carrer de la Serra que és un projecte importantíssim que feia anys que en parlàvem.Hi ha carrers per arreglar i moltes coses per fer que haurem de detallar en el programa. 
 
Arxivat a