Els terrassencs superen els mínims d'activitat física recomanats per l'OMS

Un estudi fet a diferents centres esportius recullen que el 30% no arriben als 150 minuts setmanals recomanats

Es recomana fer 150 min setmanals d'activitat física
Es recomana fer 150 min setmanals d'activitat física | Arxiu
03 d'agost del 2018
Els terrassencs superen els mínims d’exercici físic setmanal recomanats per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Així ho evidencia l’estudi “Com els terrassencs i les terrassenques gestionen la seva salut: exercici físic i benestar psicosocial”, realitzat conjuntament per l’Euncet Business School, MútuaTerrassa i la Universitat de Barcelona. La puntuació obtinguda és de 20,17 punts d’un màxim de 26.

Els resultats mostren com la majoria de les persones enquestades practiquen més de dues hores i mitja d'activitat física a la setmana. Els principals factors relacionats amb la percepció de salut i qualitat de vida van ser els estudis, l’activitat principal que desenvolupaven habitualment i el tipus d’activitat física que practicaven. Amb tot, un 30% dels enquestats (sobretot dones amb fills) no arriba als 150 minuts d’exercici setmanal, el mínim recomanat per l’OMS per gaudir dels beneficis de l’esport.

L’objectiu del projecte ha estat analitzar diversos aspectes vinculats a l’hàbit de l’exercici físic en relació a diferents indicadors del benestar físic i psicosocial. S'ha fet amb una mostra de 674 persones (42,9% de dones i 57,1% homes) d’edats compreses entre els 18 i 84 anys de vuit centres esportius de la ciutat: Parc Vallparadís, Poliesportiu Municipal Ca n’Anglada, Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa, Poliesportiu Can Palet, Poliesportiu Municipal La Maurina, Estadi Olímpic Municipal, Poliesportiu Municipal Sant Llorenç, Pavelló Municipal d’Halterofília.