Detinguts els líders d'un clan familiar dedicat als «narcoassalts» al Terrassa

Tretze dels quinze detinguts han ingressat a la presó

Material confiscat pels Mossos
Material confiscat pels Mossos | Mossos d'Esquadra
Redacció
27 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:18h

Material confiscat pels Mossos. Foto: Mossos d'Esquadra


Els Mossos han detingut 15 persones, 14 de les quals són de nacionalitat espanyola i una de nacionalitat marroquina, que presumptament formen part d'un grup criminal que retenia il·legalment les seves víctimes per robar-los i actuar violentament contra elles, a les quals en ocasions robaven plantacions de marihuana. La investigació va començar al maig de 2018 a partir de l'assalt sofert per un ciutadà marroquí a Terrassa.
 

 

Un grup de set homes el van agredir, el van deixar inconscient i el van traslladar fins a Badia del Vallès, on el van seguir torturant durant unes tres hores. Després d'haver-lo copejat, part dels autors es van anar al domicili de la víctima, on van entrar per la força, segons informen els Mossos d'Esquadra.

El cos va iniciar una investigació i va comprovar que els autors de l'assalt eren membres d'una organització criminal liderada per un clan familiar que estava situat a Barcelona. Durant juliol de 2018 alguns dels autors de l'assalt a Terrassa van tornar a actuar, aquesta vegada a Viladecavalls, on van perpetrar un robatori amb violència a l'interior d'un domicili, accedint amb pistoles i fent-se passar per policies per detenir il·legalment una persona utilitzant brides i enduent-se una plantació de marihuana que hi havia a l'interior.

"Nascoassalts"

Els agents van aconseguir frustrar aquest "narcoassalt" i van detenir cinc individus relacionats amb el succés, que van ingressar a la presó. La investigació va poder acreditar que els autors d'aquests assalts gestionaven diverses plantacions interiors de marihuana a través dels seus subordinats i que coaccionaven i amenaçaven qualsevol persona que suposés una amenaça per als seus negocis o interessos.

Durant la fase d'investigació, els mossos van identificar els vehicles emprats en els robatoris, així com als membres que formaven el grup i finalment els van detenir en un dispositiu que es va dur a terme el 20 de juliol. Les detencions es van realitzar en el transcurs de les 13 registres en domicilis practicats en Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Sabadell, Vacarisses, Granollers i Moià.

Es van intervenir, entre altres indicis, un arma de foc real, vuit armes de foc simulades, munició real i de salva, brides, un prioritari policial, 38.000 euros aproximadament, diferents peces de roba i els telèfons que portaven part dels autors al moment dels assalts i altres armes com una defensa extensible, un puny americà i un esprai de defensa.

Dels 15 detinguts, 13 van passar a la disposició del Jutjat d'Instrucció 3 de Terrassa i el jutge va decretar l'ingrés a la presó de set dels membres de l'organització.