Cambra Terrassa i CaixaBank renoven el seu compromís

La seva col·laboració ha de servir per potenciar la internacionalització empresarial i les sessions Cambractiva

Signatura del conveni
Signatura del conveni | Cedida
Redacció
26 de juliol del 2018
Actualitzat a les 15:09h
La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i CaixaBank han renovat l'acord de col·laboració  entre les dues entitats per desenvolupar accions conjuntes orientades principalment a potenciar la internacionalització empresarial a la demarcació de Terrassa. El conveni, que s’ha formalitzat en un acte que ha tingut lloc aquest matí a la seu de l’entitat cameral, ha estat signat pel president de la Cambra de Terrassa, Marià Galí, i el director del Centre d’Institucions de Barcelona de CaixaBank, Àngel Tresserras.
 
En el marc del conveni, renovat per un any, ambdues institucions continuaran col·laborant conjuntament per promoure accions de divulgació, assessorament i promoció orientades a potenciar l’activitat internacional empresarial. A més, promouran les sessions de debat i reflexió sobre temes específics d’interès econòmics i empresarial sota la marca Cambractiva que evolucionaran cap a un format de conferència i debat directe del ponent amb els participants.

El conveni també amplia l’oferta de productes i serveis de CaixaBank en l’àmbit de la promoció exterior a les empreses de la demarcació de la Cambra de Terrassa en condicions preferents. 
  
Nou programa de promoció de la internacionalització empresarial

El pla d’internacionalització de la Cambra de Terrassa, que forma part del Pla d’Acció Internacional del Consell General de Cambres de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, està integrat per una oferta de serveis específics d’alt valor afegit. En destaquen el servei d’accés a nous mercats, d’assessorament i acompanyament individualitzat per iniciar l’activitat en els mercats internacionals o consolidar l’activitat exportadora empresarial, així com les missions comercials multisectorials, sessions informatives sobre mercats i el disseny de formació específica per a aquest àmbit.
 
Així mateix en l’àmbit de l’assessorament jurídic internacional,  l’entitat empresarial dóna suport a consultes de caràcter puntual, relacionades sobretot amb fiscalitat en les operacions internacionals, l’IVA, aranzels i tributs a la importació, així com amb la tramitació de documentació relacionada amb les expedicions comercials (legalitzacions de documents i certificats d’origen) i en la redacció de contractes i revisió de clàusules contractuals sobre aspectes vinculats a la intermediació comercial, contractes de distribució, agència i joint-ventures i recuperació d’impagaments.