Vega es presentarà a les eleccions si considera que la seva feina ha valgut la pena

L'alcalde de Terrassa ho ha explicat en un esmorzar informal amb periodistes

25 de juliol del 2018
Actualitzat el 05 de març del 2019 a les 10:37h

Alfredo Vega, amb els símbols d'alcalde de Terrassa. Foto: Rafel Casanova BCF


Després de gairebé dues hores d'esmorzar informal de periodistes amb l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha arribat la pregunta del milió: Es presentarà com a candidat del PSC a les eleccions del 2019? Com ja ha dit en altres ocasions, Vega farà pública la seva decisió durant els mesos de setembre o octubre, quan hagi parlat amb el seu entorn i hagi fet balanç dels prop de deu mesos d'alcaldia. Per Vega cal considerar si la feina feta al capdavant de la ciutat ha valgut la pena, per prendre la decisió.   

En un esmorzar informal amb els periodistes, celebrat aquest dimecres al matí al Teatre Principal de la ciutat, Vega ha compartit impressions, visions de ciutat i també alguns neguits i experiències personals durant els mesos com alcalde.

Vega va arribar al poder local després de la desfeta del govern del seu partit amb Jordi Ballart al capdavant que va deixar l'alcaldia el passat mes de novembre després que el que aleshores era el seu partit s'apuntés al carro del 155. Uns dies i setmanes que per Vega i pel nou govern van ser durs i complicats. 

Pel què fa a les possibles geometries i pactes de cara a les pròximes eleccions municipals del mes de maig, l'alcalde ha admès que en els últims temps estan canviant molt les coses i que no es veu capaç de fer prediccions, també ha deixat entreveure que un possible pacte amb el nou partit de Jordi Ballart, seria difícil tot i que ha assegurat que "en política mai pots dir d'aquesta aigua no en beuré". 

Bona part de l'esmorzar ha estat centrada a intercanviar opinions i reflexions sobre alguns temes de ciutat que preocupen a la gent i també al govern local. Vega, acompanyat pel regidor de presidència, Javier García, i en un ambient cada vegada més distès, s'han tractat temes com la neteja, les pensions, l'habitatge, el quart cinturó, l'educació, l'aigua o els diferents barris de la ciutat. Per Vega s'han fet moltes coses però ha admès que encara en queden moltes per fer.

Sense concretar massa en projectes concrets però sent conscient de les problemàtiques que incomoden, i enfaden als seus conciutadans, Vega ha reclamat en més d'una ocasió que els governs català i espanyol moguin fitxa en algunes matèries, com ara l'habitatge, per donar més marge d'actuació a l'administració local. L'autocrítica ha estat limitada però l'entusiasme per seguir endavant força evident, caldrà veure si el 2019 Vega arribarà al govern, o no, però votat pels terrassencs.