Un conductor quadruplica la taxa d'alcohol permesa i xoca amb un vehicle estacionat a l'avinguda de Jaume I

Un agent fora de servei va barrar-li el pas amb el seu cotxe per aturar-lo

Redacció
25 de juliol del 2018

El dilluns a les 0.30 h, un vehicle patrulla de la Policia Municipal circulava per l’avinguda de Jaume I, des de la rotonda de l’Aigua, quan va observar a uns 300 metres davant seu un vehicle circulant de manera erràtica de banda a banda del carril, fins a desviar-se cap a la dreta i colpejar un vehicle estacionat.

Els agents van accionar els rotatius i la sirena i al mateix temps van observar un altre vehicle que circulava a l’alçada del ressenyat, com li barrava el pas i el feia aturar. Quan van arribar els agents al lloc, aquest últim conductor es va identificar com a agent fora de servei, sent testimoni de l’accident.

Els agents actuants van parlar amb l’altre conductor i van adonar-se que aquest estava sota els efectes de l’alcohol. Li van fer la prova de detecció alcohòlica en un etilòmetre portàtil, donant un resultat positiu de 1,02 mg/l en aire expirat, gairebé quadruplicant la taxa màxima permesa.

Al lloc es va presentar un vehicle patrulla que va custodiar el turisme mentre traslladaven el conductor a la prefectura per realitzar-li les proves de detecció alcohòlica en un etilòmetre evidencial. El conductor va donar un resultat positiu a la primera prova de 0.92 mg/l i de 0.92 mg/l a la segona. Es van obrir diligències penals vers el conductor, i el seu vehicle va ser immobilitzat per la grua municipal d’Egarvia a la seva base. Els agents van fer una inspecció ocular, van contactar amb el propietari del vehicle estacionat i van realitzar l’informe tècnic d’accident.