El PSC de Terrassa se sent orgullós d’haver impulsat la municipalització de l’aigua

Els socialistes han fet públic un comunicat

24 de juliol del 2018
Actualitzat el 31 de juliol a les 11:18h

Foto: Adrià Costa


La comissió executiva del PSC local ha celebrat una reunió de treball aquest dilluns, en la que s’ha acordat fer públic un comunicat en relació a la municipalització de l'aigua. En el comunicat s'expressa que l’Executiva del PSC Terrassa vol mostrar la seva satisfacció pels darrers passos que l’Ajuntament de Terrassa ha realitzat per fer efectiu el canvi de model en el servei d’abastament d’aigua.

"El Partit dels Socialistes de Catalunya sempre ha considerat que cada municipi ha d’escollir aquell model de gestió, pública, privada o concertada, que millor s’adapta a la seva realitat, i a Terrassa, el PSC ha optat pel model públic després d’una llarga concessió de 75 anys a una empresa privada".

En el text es puntualitza que "mai s’ha treballat en contra d’un o altre model". I apunten que les dues ciutats que han efectuat processos de remunicipalització d’aigua són Terrassa i Valladolid, ambdues amb governs socialistes.

"A Terrassa, el PSC ho hem fet convençuts que aquest canvi serà positiu i suposarà un clar benefici per a la ciutadania", segueix el comunicat que fa una retrospectiva del servei de l'aigua a la ciutat. "A l’inici de la concessió de 1941, la prioritat era fer arribar l’aigua a les llars, a les fàbriques, als locals, etc. Actualment, l’aigua és en un dret bàsic de caràcter social, ambiental, que cal gestionar de manera transparent, amb objectius de responsabilitat i sostenibilitat per la salvaguarda de les generacions futures". 

L'executiva local del PSC ha volgut també destacar "la fermesa demostrada per l’Alcalde i primer secretari de la nostra agrupació, Alfredo Vega i també pel Tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i secretari de Territori i Medi ambient al PSC Terrassa, Marc Armengol, en els moments decisius d’aquest important canvi de model d’un servei bàsic".

En el text, els socialistes també se'n recorden d'aquells partits que han donat suport al canvi de gestió, sense els quals, no hauria sigut possible. És el cas de TeC, ERC-MES i CUP i també reconeixen la tasca que ha fet la Taula d el'aigua i les entitats socials que han treballat per recuperar la gestió pública de l'aigua. "A tots ells i elles, agraïm la seva feina i compromís", conclou el comunicat.

A poc més de cinc mesos perquè a Terrassa l'aigua sigui de gestió pública, el ple municipal d'aquest mes de juliol va aprovar diferents tràmits necessaris perquè entri en funcionament l'Entitat Pública Empresarial Local Terrassa Cicle de l'Aigua, EPEL. Després d'haver aprovat els òrgans de govern i d'haver-se constituït l'empresa pública, l'EPEL, el ple també va donar llum verda al pressupost i de retruc a les tarifes; a la nova ordenança que regula el servei d'aigua, així com també al reglament de l'Observatori de l'Aigua.