El Festival TNT 2018 surt de Terrassa

En el cartell hi ha noms com el dj Rodrigo Cuevas i les formacions Nuu, Mutacions y Za!

La presentació de l'esdeveniment s'ha fet a la fàbrica Moritz, a Barcelona
La presentació de l'esdeveniment s'ha fet a la fàbrica Moritz, a Barcelona | Ajuntament de Terrassa
Redacció
20 de juliol del 2018
Actualitzat el 23 de juliol a les 10:01h
El festival Terrassa Noves Tendències (TNT), que se celebrarà del 27 al 30 de setembre, arriba a la seva onzena edició amb la voluntat d'incrementar la seva presència al Vallès Occidental. El certamen instal·larà algunes de les seves propostes al barri de la Maurina, a Matadepera i a Ullastrell. A més, incorporarà concerts a la seva programació que està conformada per una trentena d'activitats, deu de les quals són coproduccions, dotze estrenes absolutes i una estrena a tot l'Estat.

En l'àmbit musical destaquen artistes com el grup Za!; el duet Nuu i Rodrigo Cuevas, que fusionarà la música tradicional amb bases electròniques. L'espectacle inaugural correrà a càrrec enguany dels belgues Kiss & Cry, liderats per la coreògrafa Michele Anne de Mey i el cineasta Jaco van Dormael que estrenaran per primer cop a l'Estat i en català Cold Blood, una microdansa de mans a l'escenari que es converteix en una pel·lícula en directe a la gran pantalla. 

També de fora de Catalunya arriben, entre altres, la companyia gallega i de referència a Espanya Matarile Teatro amb Circo de Pulgas i l'espectacle xilè Correo dirigit per Paula Aros Gho, sobre l'hàbit nostàlgic d'escriure's cartes.

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha posat de manifest que: “El Festival Terrassa Noves Tendències (TNT) arriba a la seva onzena edició consolidat com un dels principals festivals d’arts escèniques de Catalunya i reconegut internacionalment com a esdeveniment especialitzat en descobrir les darreres novetats i el talent emergent de la creació escènica i multidisciplinària”.

El cartell també compta amb una desena de coproduccions. Txalo Toloza-Fernández i Laida Azkona Goñi presentaran Tierras del Sud, un projecte escènic sobre neocolonialisme i barbàrie centrat a la Patagònia Argentina. Cristina Celada i Gloria March mostraran una investigació escènica sobre el que volem semblar a les xarxes socials i el que som en realitat a Parecer felices.


També és una coproducció, la nova creació de David Espinosa, Una historia universal, que, fent ús de la manipulació d'objectes, l'acció coreogràfica i el teatre d'ombres farà un recorregut a través de la història de la humanitat. O El mono de Descartes de la companyia José y sus hermanas i Sílvia Ferrando.

Seguint amb la línia d'apostar pel talent més emergent, el TNT ha coproduït a Marc Villanueva Mir que presenta un joc performatiu, El candidato; a Soren Evinson que estrenarà A nation is born in Me, una de les peces guanyadores de la Caravana de Tràilers de la passada edició; i a La Señorita Blanco que presentarà Una pequeña parte de este mundo.