Arriba el primer festival de cinema a la fresca de Terrassa

Es farà al parc de Vallparadís el divendres 27 de juliol

24 de juliol del 2018
Terrassa és una ciutat on es fa molt cinema. Disposa de l'Escola Superior de Cinema de Catalunya (ESCAC) i del Parc Audiovisual de Catalunya, a banda de ser escenari de molts rodatges. A més a més, el passat mes de novembre Terrassa va ser designada Ciutat Creativa de la Unesco en l'apartat de Film, convertint-se en l’única ciutat de l'Estat que ha aconseguit incorporar-se avui a la xarxa. 

No obstant això, no disposava d'un festival de cinema a la fresca i enguany es farà la primera edició del "Cinema al Parc" organitzada per l’entitat Egara Film Fest. Serà aquest divendres 27 de juny i es farà al parc de Vallparadís, a la zona sud, on hi ha la carpa. L'activitat comptarà amb foodtrucks i col·loquis després de les pel·lícules, començarà a les 20.30 hores i s'allargarà fins les 02h de la matinada. 

Es projectaran dues pel·lícules que tenen vinculació amb Terrassa. Està previst que a les 22h es projecti la el film The Girl From the Song (2017), una producció de l'ESCAC. Eric és un jove músic que s'enamora apassionadament de Jo, una noia impredictible que es converteix en la seva musa. Però un dia Jo desapareix sense deixar rastre i Eric descobreix que ha anat al festival Burning Man amb el seu ex i la seva millor amiga. El jove ho deixa tot i emprèn un caòtic viatge amb l'esperança de retrobar-se amb ella entre la psicodèlia del desert de Nevada.

Després del col·loqui, a les 00.15h es projectarà la primera pel·lícula de la saga de REC (2007), parcialment rodada a Terrassa. En la història, Ángela és periodista per a una televisió local. Acompanyada d'un càmera, prepara reportatges sobre treballadors nocturns. Aquesta nit, està en una caserna de bombers. La nit és tranquil·la, cap urgència. Fins a la trucada telefònica d'una anciana que demana ajuda. En arribar, els bombers observen que els veïns estan molt impacients. Se senten horribles crits a l'apartament de la vella dona. Ángela percep la tensió dels veïns, el seu reportatge se surt del normal... No s'imagina fins a quin punt! 

Des de l'organització s'ha expressat que es tracta d'un esdeveniment que "vol apostar pelr les projeccions fetes a Terrassa i pels directors formats a la ciutat". La primera edició de Cinema al Parc també comptarà amb música.