Els veïns del Segle XX es queixen del mal estat del barri al ple municipal

Denuncien que malgrat els compromisos polítics el barri està degradat i abandonat

20 de juliol del 2018

Salvador Pérez, membre de l'associació de veïns del barri del segle XX Foto: Anna Mira


L'Associació de Veïns del barri del Segle XX de Terrassa ha volgut fer sentir la seva veu al ple municipal del mes de juliol per mostrar davant dels diferents grups municipals el seu descontentament en relació a la gestió municipal que s'ha fet al barri terrassenc. 

El representant de l'associació veïnal, Salvador Pérez, lamenta la situació general del barri i ha denunciat la "deixadesa per part de l’Ajuntament". Entre les qüestions més problemàtiques i sense resoldre des de fa anys, la junta veïnal destaca la manca de manteniment urbà, la
neteja i recollida de residus, els espais i naus abandonades, l’abandonament de l’espai del Gas, i fins a sis carrers encara sense urbanitzar.

En la seva exposició a la sala de plens de l'ajuntament terrassenc, Pérez ha expressat que malgrat que "el nostre barri està a deu minuts del centre històric de la ciutat, patim el
fet d’estar a la perifèria". Ha explicat que al barri hi ha carrers amb sots i paviments degradats, voreres fetes malbé, amb matolls i males herbes, places i espais públics abandonats, amb els entorns dels contenidors desbordats i bruts, amb més mobles tirats durant dies, etc. Una situació que segons els veïns "ha generat un estat de deixadesa i abandonament molt clar". 

També lamenten la quantitat d'espais i naus abandonades que hi ha al barri així com els carrers que encara falten per asfaltar, que ho consideren una "manca de voluntat política per a prioritzar d’una vegada acabar el barri i la ciutat, portem des de l’any 1977 sense una solució efectiva". 

El representant dels veïns ha acabat la seva intervenció fent saber que s'estan mobilitzant per dur a terme diferents accions reivindicatives i de protesta davant d'aquest greuge. Per la seva banda, el regidor i president del consell municipal del Districte 3, del qual forma part el barri del segle XX, Jordi Rueda, ha assegurat que des del 2017 el servel de manteniment ha fet un total de 139 actuacions al barri. 

En relació al gasòmetre Rueda ha expressat que "en bre tindrem bones notícies". El regidor també ha insistit que des de l'equip de govern "no marginem cap barri de la ciutat" i ha volgut recordar els espais i equipaments dels quals disposa el barri com l'Arxiu Comarcal, el casal cívic, la biblioteca de Districte (situada al barri de Can Palet), o el parc de Vallparadís. 

Finalment Rueda ha assegurat que la remodelació de la zona d'equipaments esportius del barri ja està en marxa i que les obres començarien després de les vacances d'estiu.