La Cambra de Terrassa ha facilitat la incorporació de 514 joves al mercat laboral

Ho han fet a través del programa de garantia juvenil

Redacció
20 de juliol del 2018

Joves participants al programa de Grantia Juvenil de la Cambra de Terrassa Foto: Cedida


La Cambra de Terrassa celebra el tercer aniversari de la posada en marxa del programa de Grantia Juvenil, que té per objectiu orientar i integrar joves al mercat laboral. Des del primer semestre de 2015, un total de 1.047 joves han estat inscrits al programa dels quals de 514 s’han incorporat al mercat professional i actualment estan treballant.

Aquesta xifra representa el 49% del total de participants inscrits en el programa d’orientació i integració laboral de la Cambra, un percentatge que s’ha incrementat en quatre punts des del gener de 2018. De fet, un total de 191 joves s’han incorporat al programa de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa en el transcurs del primer semestre de 2018.

En el marc del programa d’orientació i integració laboral dissenyat per l’entitat empresarial, que forma part del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), els joves participen en un pla complet de capacitació professional i reben un servei específic d’orientació vocacional on especialistes de la Cambra dissenyen conjuntament amb l’usuari el seu itinerari formatiu i d’inserció, després d’un període d’informació i orientació. Del total d’inscrits en els primers sis mesos de l’any, 118 participants han rebut una formació troncal i 95 una formació específica, i un total de 87 joves han rebut un servei d’acompanyament de visites a empreses.

El programa dissenyat per l’entitat empresarial terrassenca ofereix un itinerari formatiu individualitzat adaptat als llocs de treball que demanda el mercat empresarial i orientat a facilitar la incorporació dels joves al mercat laboral.
 

Joves participants al programa de Grantia Juvenil de la Cambra de Terrassa Foto: Cedida



S'han fet plans de formació centrats en les disciplines de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC’s), mosso de magatzem, perruqueria canina, auxiliar de comerç, atenció sanitària immediata, disseny de pàgines web i auxiliar d’estètica.

Per al segon semestre de 2018, període en què la Cambra preveu incorporar un total de 250 joves al programa de Garantia Juvenil, es faran accions formatives especialitzades d’auxiliar de comerç (setembre), auxiliar de comerç de floristeria (setembre), pilot de drons (octubre) i mosso de magatzem (novembre).

 

El curs de pilot de drons, que s’incorpora per primera vegada a la programació formativa de la Cambra, es desenvoluparà en un total 185 hores lectives i comptarà amb una certificació reconeguda per l’Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA). Per altra part, el curs d’auxiliar de comerç de floristeria s’ha dissenyat en virtut d’un acord de col·laboració amb la Fundació President Amat Roumens (FUPAR) adreçada especialment al col·lectiu de joves amb discapacitat intel·lectual per reforçar la seva qualificació professional i la incorporació al mercat laboral. Aquest curs començarà el 28 de setembre i se celebrarà a les instal·lacions de FUPAR, a Terrassa.