Terrassa serà la seu d'una trobada europea sobre cultura

Es farà els dies 28 i 29 de setembre i es donaran a conèixer les polítiques i els projectes culturals que es desenvolupen a la ciutat

Festival Terrassa Noves Tendències
Festival Terrassa Noves Tendències | Cristóbal Castro
19 de juliol del 2018
Terrassa acollirà els dies 28 i 29 de setembre una trobada d’agents de l’àmbit cultural de diferents ciutats europees participants en el projecte "La Cultura en les ciutats sostenibles: Aprenent amb Cultura 21, Accions a Europa".

Després de participar en altres dues sessions de treball a ciutats com Lisboa (Portugal) i Esmirna (Turquia), aquesta nova reunió es durà a terme a Terrassa amb l’objectiu de donar a conèixer les polítiques culturals que es desenvolupen a la ciutat, així com difondre entre les persones participants a la trobada els projectes culturals de referència que s’hi duen a terme i que puguin servir de referència i model per a la resta de ciutats que formen part d’aquesta iniciativa europea.

Entre els projectes que es donaran a conèixer destaquen els festivals Elixir poètic o el TNT (Terrassa Noves Tendències), en el marc de la creació contemporània, gènere, drets culturals i espai públic; el Parc Audiovisual de Catalunya dins de la temàtica de governança. Un tercer bloc temàtic serà la presentació de projectes de naturalesa pública i d’iniciativa social amb el qual els assistents a les jornades rebran tota la informació relativa a projectes com ara el Llibre Blanc de la Cultura de Terrassa o la reforma i recuperació del Condicionament Terrassenc com a espai cultural per a la ciutat.

Per últim, i dins del bloc temàtic de cultura, espai públic i economia social, es donaran a conèixer espais com el parc de Sant Jordi o el nou equipament cívic de la Maurina i projectes com la candidatura de la Seu d’Ègara a patrimoni mundial de la humanitat. 

El projecte està impulsat per la Comissió de Cultura de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU) i la Xarxa Culture Action Europe. En el marc de la seva implantació del que Terrassa en forma part des de l’any 2015, s’han posat en marxa les diferents fases par tal d’aconseguir la seva implementació. Entre aquestes, es contemplen un seguit d’activitats d’aprenentatge entre iguals “Peer-learning”, com la que es durà a terme a Terrassa els dies 28 i 29 del proper mes de setembre.

La ciutat forma part del programa “La Cultura en les ciutats sostenibles: Aprenent amb Cultura 21, Accions a Europa”, juntament amb les ciutats europees de Gabrovo (Bulgària), Galway (Irlanda), Esmirna (Turquia), Lisboa (Portugal), Namur (Bèlgica), Swansea (Gal·les), Maastricht (Holanda) i Timisoara (Romania). Es tracta d’un programa impulsat per la CGLU i per Culture Action Europe, que ha de permetre a les ciutats europees participar en un procés d'aprenentatge basat en els principis i les accions de Cultura 21.