El ple municipal de Terrassa aprovarà més tràmits per la posada en marxa de la gestió pública de l'aigua

L'ordre del dia té un total de 32 punts que es debatran aquest dijous 19 de juliol a partir de les 18 hores

Ple municipal de Terrassa
Ple municipal de Terrassa | Ajuntament de Terrassa
19 de juliol del 2018
Actualitzat a les 18:38h
Aquest dijous 19 de juliol se celebra una nova sessió ordinària del ple municipal de Terrassa on s'aprovaran més tràmits per tal de posar en marxa la gestió pública de l'aigua a partir del desembre d'enguany. També s'aprovaran 18.200 euros per a beques universitàries. L'ordre del dia té un total de 32 punts que es debatran a partir de les 18 hores a la sala de plens de l'Ajuntament. Segueix-lo en directe aquí. 

Ordre del dia

1. Aprovació de l’esborrany de l’Acta de la reunió realitzada el dia 22 de febrer de 2018 (número 3/2018)

Àrea de territori i sostenibilitat

2. Ratificació del decret núm. 5658 de data 27 de juny que nomena els nous representants membres de la Comissió per a la delimitació i fitació entre el terme municipal de Terrassa i els termes municipals d'Ullastrell, de Matadepera, de Mura, de Castellar i de Vacarisses. Egen 3/02-4/02-4/09-2/12-1/14.

3. Aprovar l'esmena a l’Acta de delimitació entre els termes municipals de Terrassa i de Mura aprovada pel Ple de l'Ajuntament en sessió de 8 de maig del 2013. Egen 2/12

4. Aprovació de la modificació dels Estatuts de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigüa Pública (AMAP) (AAMA 808/17)

5. Aprovació inicial de la proposta de reglament de l’Observatori de l'Aigua (GNMA 8/2018).

6. Aprovar la modificació dels Estatuts de l’entitat “ TERRASSA CICLE DE L’AIGUA, EPEL” (AAMA 304/18).

Àrea de serveis generals i govern obert

7. Complementar els acords adoptats per l’Excm. Ajuntament en Ple en data 25 de juny de 2015, d’establiment dels drets econòmics dels membres de la Corporació, pel que respecta al règim de dedicació i retribucions per a l’exercici del càrrec de portaveu de grup municipal.

8. Aprovar l’expedient de contractació per adjudicar el subministrament, mitjançant rènting sense opció de compra, de 150 terminals portàtils i 3 terminals fixos per a la Policia Municipal de Terrassa per treballar a la xarxa RESCAT de la Generalitat. Exp. ECAU 1362/2018.

9. Aprovar inicialment els estats de previsió d’ingressos i despeses i el programa anual d’actuació, inversions i finançament de l’Entitat Pública Empresarial Local “Terrassa Cicle de l’Aigua, EPEL”. 10. Informació sobre l’estat d’execució del Pressupost a 30 de juny de 2018.

11. Prendre coneixement de la Memòria de l'Auditoria Anual del Registre Comptable de Factures per a l'exercici 2017.

12. Prendre coneixement de l'Informe de la Intervenció General en relació al compliment de la normativa contra la morositat a l'exercici 2017, en compliment de l'article 12.2 de la Llei 25/2013, de 27 de desembre, d'impuls de la factura electrònica i creació del registre comptable de factures en el Sector Públic.

13. Prendre coneixement de la Memòria relativa al desenvolupament de les tasques de fiscalització a posteriori i control financer, realitzades per tal de donar compliment de l’article 219.3 de la Llei d’Hisendes Locals i disposicions concordants, relatiu al Pressupost de 2017.

14. Aprovar inicialment la nova Ordenança reguladora de la prestació patrimonial pública de caràcter no tributari sobre el servei públic d’abastament d’aigua de Terrassa.

Àrea de drets socials i serveis a les persones

15. Aprovació de subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament.

Àrea de cultura, innovació i projecció de la ciutat 

16. Aprovar inicialment les bases específiques que han de regir l’atorgament de beques de recerca per a estudiants universitaris. Exp. GADMI 44/2018.

Comissió especial de comptes

17. Aprovar el Compte General de l’Ajuntament corresponent a l’exercici del 2017 i prendre coneixement dels informes de la Intervenció General sobre el compliment de l’objectiu d’estabilitat pressupostaria i sobre els criteris determinants dels drets de difícil o impossible recaptació i del resultat de la seva aplicació.

Junta de portaveus

18. Declaració institucional condemnant la mort de dones víctimes de violència masclista.

19. Donar compte de les Declaracions i Acords eventualment aprovats per la Junta de Portaveus, si s’escau.

Participació ciutadana

20. Intervenció de l’Associació de Veïns del barri Segle XX, en relació a l’estat del barri.

Propostes de resolució

21. Presentada pel Grup municipal de la CUP per iniciar uns pressupostos participatius de ciutat i augmentar la partida destinada a inversions als districtes.

22. Presentada pel Grup Municipal de Ciutadans per potenciar la coordinació sobre la marca Terrassa.

23. Presentada pel Grup Municipal de Ciutadans per fer efectiu el dret a la defensa de les persones que han rebut una resolució denegatòria del dret a ser perceptor/a de la Renda Garantida de Ciutadania.

24. Presentada pel Grup municipal d’ERC-MES per la utilització del recinte firal com espai polivalent per entitats.

25. Presentada pel Grup municipal d’ERC-MES per promocionar la música en viu i els espectacles de carrer a la ciutat de Terrassa.

26. Presentada pels Grups municipals d’ERC-MES, PSC i PDeCAT per una policia educadora i de proximitat.

27. Presentada pel Grup municipal de TEC per la implementació d’una Bústia Ètica i de Bon Govern a l’Ajuntament de Terrassa.

28. Presentada pel Grup municipal del PPC per la millora del servei de retirada dels vehicles abandonats.

29. Presentada pel Grup municipal del PDeCAT per promoure cursets de natació a les escoles i la conscienciació dels adults respecte als riscos dels menors a l’aigua.

30. Propostes urgents 

Seguiment i control de la gestió d'altres òrgans de govern municipal 

31. Donar compte del llistat extractat dels Decrets i Resolucions números 4742 al 5402/2018, així com els tramitats electrònicament, 1164 al 1329/2018, dictats per l’Alcalde-President i Regidors i Regidores delegats.

32. Donar compte del llistat d’acords adoptats per la Junta de Govern Local.

Precs i preguntes