El PDECat vol promoure cursets de natació a les escoles

La moció també busca conscienciar als aduts dels riscos dels menors a l'aigua

Redacció
18 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:35h

Una piscina plena d'infants Foto: Toni Coromina


El grup municipal del PDECat ha presentat una moció al ple municipal del mes de juliol per tal de promoure cursets de natació a les escoles. Demanen que l'Ajuntament juntament amb els diferents centres d’ensenyament de natació de la ciutat facin un conveni per tal que estigui definit i preparat abans de finalitzar l’any 2018, i així poder-lo posar en pràctica durant el primer trimestre de 2019 per ja tenir incidència en la temporada d’estiu del pròxim any.

Des del grup municipal alerten que la setena causa d’accidentalitat infantil són els ofegaments, i pel que fa a accidentalitat mortal infantil, és la segona al continent europeu, dels que més d’un 80% es produeixen a piscines privades. A l’Estat espanyol, més de cent nens moren cada any ofegats a piscines, rius, o a les platges, la gran majoria per la manca d’atenció dels adults que els vigilaven; en vint-i-set segons i en qualsevol cas en menys de dos minuts, es pot produir el fatídic desenllaç d’un ofegament, i la conseqüent mort.

Per això els demòcrates també volen que l'Ajuntament de Terrassa difongui una campanya de conscienciació dels pares dels perills del medi aquàtic i del que implica la custòdia i vigilància dels menors quan estan a piscines rius, platges, o en qualsevol contacte amb el medi aquàtic.