Terrassa acollirà una prova pilot de bus híbrid sense conductor

L'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà planifica fer la prova de cara al setembre

Un autobús sense conductor de Sant Sebastià
Un autobús sense conductor de Sant Sebastià | Europa Press
Redacció
18 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:27h
Terrassa participarà en una prova pilot per incorporar autobusos sense conductor a les xarxes de bus de Catalunya. Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu que l'any 2020 es circulin els primers autobusos autònoms, fet pel qual aviat es faran les primeres proves pilot.
 
El vehicle, que és 100% elèctric, té capacitat per a dotze persones, sis de les quals assegudes, disposa de totes les garanties de seguretat i circularà per una zona delimitada específicament. El cost per al consistori serà únicament el derivat de la custòdia i vigilància mentre no circuli.

La prova pilot arriba de la mà de l'empresa francesa Transdev –que participa en el tramvia de Barcelona–. L'AMTU oferirà als ajuntaments catalans la possibilitat de participar en una gira itinerant per experimentar el vehicle públic autònom al seu municipi amb un carril d'una ruta de transport reservat per a la circulació. Aquest demostració servirà per donar a conèixer al conjunt de la població aquest sistema de transport d'alt desenvolupament tecnològic per al desplaçament de viatgers. D'altra banda, la iniciativa pretén conscienciar sobre els canvis econòmics i culturals, en la mobilitat, en la planificació urbanística i en el paisatge. 
Com funcionaran

El desenvolupament d'aquest tipus de vehicles anirà lligat a la implantació de la tecnologia 5G, ja que hi hauran d'estar permanentment connectats. Aquesta tecnologia suposa més amplitud de banda i una transmissió de dades molt important. 

A més de Terrassa, la prova també es farà a Sabadell, i molt probablement a Roses i Igualada, a l'espera de sumar quatre ciutats més. El que es pretén és que durant una setmana un vehicle d'aquestes característiques circuli per un tram concret amb la finalitat que els viatgers s'hi familiaritzin, el vegin i observin com funciona.