El Govern distingeix amb les Creus de Sant Jordi una entitat i un veí del Vallès

Són algunes de les 31 personalitats i 24 entitats reconegudes

Redacció
17 de juliol del 2018
Actualitzat el 18 de juliol a les 12:30h
El Govern ha acordat la concessió de la Creu de Sant Jordi a la Societat Coral "El Vallès" de Ripollet i al fotògraf de Rubí Josep Maria Roset Camps. Una entitat i una personalitat de la comarca reconegudes en la màxima distinció que dona la Generalitat. En total, n'ha repartit a 31 personalitats i 24 entitats.

L'entitat de Ripollet ha estat distingida per gairebé més de segle i mig fent difusió del cant coral i ser la cuna del teixit associatiu del municipi. A més de promoure valors com el de la convivència, la participació i la perseverança. 

I s'ha escollit Roset Camps per "la tasca de recerca fotogràfica durant més de mig segle i a la seva obra, com a  fotògraf de temes d’abast internacional". A més de ser un promotor cultural i fundador d'algunes associacions a la localitat vallesana i al Vallès Occidental. Se'l premia per la feina de preservació de la "la memòria històrica com un dels fonaments de la vida col·lectiva". 

Altres guardonats 
 
Entre els guardonats d'enguany destaquen entitats com Proactiva Open Arms, la Fundació Alzheimer Catalunya, l'Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat a Puigcerdà o el Cercle Filatèlic i Numismàtic de Ripoll, a banda de personalitats com la monja dominica Lucía Caram, l'historiador i president de la Comissió per la Dignitat Josep Cruanyes, l'activista cultural Nemesi Solà i la professora Victòria Almuni.

Les Creus de Sant Jordi es van crear l'any 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que han prestat serveis destacats al país i les persones.