VÍDEO Així funcionen els autobusos sense conductor

Sant Sebastià va ser el primer lloc d'Espanya on es van posar en marxa el 2016

Redacció
17 de juliol del 2018

Un autobús sense conductor de Sant Sebastià Foto: Europa Press


Sabadell acollirà una prova pilot per incorporar autobusos sense conductor a les xarxes de bus de Catalunya. Es tracta d'una iniciativa que té com a objectiu que l'any 2020 circulin els primers autobusos autònoms, fet pel qual aviat es faran les primeres proves pilot.

Tot i ser una novetat a Catalunya, a Espanya ja existeix aquest tipus de transport urbà. El 2016 va arrencar al Parc Tecnològic de Sant Sebastià. Igual que a Sabadell, va ser un experiment amb tres vehicles elèctrics, amb una capacitat per a deu persones i que viatjava a una velocitat de 12 kilómetres per hora. 
 
En una entrevista a NacióSabadell, el president de l'AMTU, Jordi Xena, explica que aquest va ser un dels temes que en la darrera Jornada Catalana de la Mobilitat es van posar sobre la taula. A més, que el desenvolupament d'aquest tipus de vehicles anirà lligat a la implantació de la tecnologia 5G, ja que hi hauran d'estar permanentment connectats. Aquesta tecnologia suposa més amplitud de banda i una transmissió de dades molt important. 

"En definitiva serà una posada en escena d'aquesta tecnologia i la manera d'entendre la mobilitat i el transport públic del futur", conclou Xena. A més de Sabadell, la prova també es farà a Terrassa, i molt probablement a Roses i Igualada, a l'espera de sumar quatre ciutats més.