TeC proposa crear una bústia ètica i de bon govern a l'Ajuntament

Anuncien que hauria d'entrar en funcionament el gener de 2019

Redacció
17 de juliol del 2018

Roda de premsa de presentació de la moció per una bústia ètica Foto: Cedida


Terrassa en Comú (TeC) ha fet una roda de premsa per presentar la proposta de resolució pel ple del mes de juliol centrada en la implementació d'una bústia ètica i de bon govern a l'Ajuntament. La proposta presentada demana que la bústia ha de ser un canal segur de participació electrònica que sigui garantia de confidencialitat i que actuï com a espai de comunicació per ciutadans o servidors públics que vulguin transmetre informacions susceptibles d'atemptar contra el bon govern, els principis ètics o el règim jurídic vigent.

Una bústia ètica que farà servir la distribució de programari Global Leaks i la xarxa TOR com a garanties d'anonimat, traçabilitat i justificant de recepció. Per TeC aquesta bústia hauria d'entrar en funcionament el gener de 2019.

Els comuns han explicat que cal que les les administracions es dotin d'un sistema o marc d'integritat institucional que ajudi a garantir una gestió pública d'acord amb els principis i regles ètiques i de bon govern. Unes eines que han d'evitar "conductes contràries a dret, a l'ètica i als valors com l'honestedat, el respecte, el predomini dels interessos generals i la bona administració dels recursos públics".

La proposta també demana realitzar les modificacions necessàries al reglament de la Sindicatura Municipal de Greuges de Terrassa per tal que aquesta institució sigui la receptora i custòdia de les informacions vehiculades a través d'aquest canal.