El tanatori d’Àltima, a punt d’obrir portes a Terrassa

És el primer centre de vetlla de la funerària catalana al Vallès Occidental i està situat al barri de Can Petit

L'estat actual de les obres del tanatori
L'estat actual de les obres del tanatori | Àltima
Redacció
17 de juliol del 2018
La funerària catalana Àltima està ultimant les obres de construcció del primer tanatori de la funerària al Vallès Occidental. Les obres del tanatori d’Àltima a Terrassa es troben a la fase final i, segons el termini previst, es preveu que el centre ja es pugui inaugurar a principis de setembre.

L’equipament està situat en un solar de més de cinc mil metres quadrats, al barri de Can Petit de Terrassa. Actualment, Àltima està ultimant els treballs interiors d’instal·lació de mobiliari i decoració, així com de jardineria exterior, que finalitzaran el setembre. El bisbe de Terrassa, Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, ja ha beneït l’espai. 

El nou tanatori compta amb una inversió global de 3,3 milions d’euros, tindrà tres sales de
vetlla amb accés independent cadascuna, un oratori multiconfessional, preparat per acollir cerimònies religioses i laiques, amb capacitat per a 160 persones assegudes. També comptarà amb oficines de tramitació i atenció a les famílies, una zona d’exposició de flors i una altra de descans o vending. Disposarà de 113 places d’aparcament gratuït per als usuaris del recinte.

Àltima prestarà servei des de Terrassa a qualsevol persona, amb o sense assegurança
de defunció, que en sol·liciti els serveis. Per la seva ubicació, el tanatori també oferirà servei als residents de les poblacions properes, com Matadepera i Viladecavalls, que ho requereixin.

Àltima duu a terme el seu projecte a la ciutat de la mà de la Funerària Montserrat Truyols i s'oferiran serveis integrals a totes les famílies les 24 hores al dia i els 365 dies de l'any. L'equipament, obra de l'estudi Batlle&Roig Arquitectes i que ha tingut en compte criteris respectuosos amb el medi ambient i estalvi energètic.