Cs proposa potenciar la «Marca Terrassa» de forma coordinada amb les entitats

Redacció
16 de juliol del 2018
Actualitzat el 18 de juliol a les 16:35h
El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha presentat una proposta pel ple municipal de juliol amb l'objectiu de "potenciar la coordinació entre el consistori i el conjunt de les entitats de la ciutat sobre la Marca Terrassa".

El regidor de Cs ha assenyalat que "la societat civil també té una important responsabilitat en la difusió d'una visió positiva de la ciutat en l'exterior", per la qual cosa la iniciativa de Cs s'emmarcaria en el recent Pla de Projecció Internacional de Terrassa. Aguinaga ha insistit que concertar "els suports gràfics amb l'Àrea de Cultura municipal" haurà de "preservar sempre els principis de llibertat creativa dels dissenyadors i les entitats".

La proposta consistiria a "cartografiar què entitats de projecció local o supramunicipal generen periòdicament continguts gràfics en els quals la imatge de la ciutat pot veure's compromesa" i, posteriorment, realitzar "una acció formativa perquè coneguin els eixos estratègics de la ciutat i els valors que la defineixen" perquè els continguts que impulsin "estiguin en la línia d'acció municipal des de l'inici de planificació i disseny". El regidor ha recordat la polèmica per l'últim cartell de Carnestoltes i ha insistit que "de forma involuntària o inconscient es pot perjudicar la imatge positiva de Terrassa com a ciutat feminista, solidària, integradora i plural".

Finalment, la proposta de Cs, que es debatrà en el ple municipal, destaca que "la coordinació de les entitats amb l'Àrea de Cultura evitaria que es repeteixin situacions que transmetin al món una imatge de Terrassa que faci de situacions conflictives un element de diferenciació". Tot això, "respectant el dret a la llibertat d'expressió i l'autonomia de les diferents entitats per elaborar les seves propostes i continguts", ha incidit Aguinaga. En aquest sentit, ha destacat "l'últim cartell de la Festa Major" com un reflex "de la visió positiva de Terrassa que volem donar a l'exterior".