Jovent Republicà critica la manca d'inversió destinada a «El Jove» de Festa Major

El col·lectiu juvenil demana que torni a ser central dins la Festa Major de Terrassa

Redacció
12 de juliol del 2018

Roda de premsa de Jovent Republicà sobre la Festa Major Foto: Cedida

Els membres de jovent republicà, acompanyats pel regidor del grup municipal d’ERC-MES, Pep Forn, han reclamat que es torni el Jove a la centralitat de la Festa Major. Ho han fet en una roda de premsa on han demanat que es deixi al Consell de Joves i totes les entitats juvenils de la ciutat ser protagonistes i inductors d’aquest canvi. En concret, una de les mebres del col·lectiu jove, Ona Martínez, ha expressat que “Mentre el govern no creu en el Jove, el jovent sí que creiem en el Jove i volem que torni a ser central dins la Festa Major de Terrassa”

Segons han explicat, l’any 2017 el Jove de Terrassa comptava amb l’assistència d’entre 14 i 16.000 joves, la meitat aproximadament durant el concert dels Chichos. Unes xifres positives davant els dubtes generats pel canvi d’ubicació de l’espai del Jove. Enguany, però, aquesta xifra s’ha reduït fins a les 8.000 persones. Un fet que, pel portaveu de Jovent Republicà, Oriol Guerrero, no és casual i “demostra la necessitat d’un canvi en el plantejament que es fa de la participació jove a la Festa Major, així com del seu espai de referència”.

Segons Forn, l’exemple del Jove demostra que queden moltes coses a millorar a la Festa Major “Sempre hem defensat que la Festa s’ha de revisar i actualitzar. Tenim les entitats juvenils motivades i implicades per fer-ho. Els hem d’escoltar”.

Entre les idees que planteja Jovent Republicà hi ha la necessitat d’incentivar el petit Jove, amb un horari diürn que ampliï el públic, o vincular la casa Baumann i el CJT per portar joves creadors i músics terrassencs cap aquest espai de Festa Major.