municipalització aigua

Terrassa respon a la Generalitat i li diu que el servei públic d'aigua no es prestarà en règim de monopoli

El consistori afirma que l'únic que es fa és canviar un sistema de concessió per un altre de gestió directa

per Redacció, Terrassa, 12 de juliol de 2018 a les 14:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Terrassa ha afirmat que l'Entitat Pública Empresarial Local (EPEL), que gestionarà a partir del 10 de desembre el servei públic d'abastament d'aigua del municipi, no prestarà el servei en règim de monopoli. El consistori respondrà en aquest sentit l'escrit informatiu que ha fet arribar la Direcció General d'Administració Local de la Generalitat en referència a la sol·licitud de la fins ara empresa concessionària, Mina d'Aigües de Terrassa, que demana a l'organisme que interposi recurs contenciós-administratiu per aturar el procés.

Davant les acusacions de monopoli de Mina, l'Ajuntament considera que els acords municipals només incorporen una variació respecte a la forma de gestió del servei públic d'abastament d'aigua, que ara presta aquesta empresa, en virtut d'un contracte de concessió actualment "en règim de pròrroga forçosa".


A més, des del consistori s'indica que l'expedient aprovat definitivament acredita com a forma "més eficient i sostenible" la gestió directa, que substituirà la forma indirecta mitjançant concessió. Per tant, afegeix l'expedient no pretén establir el servei i aquest "no afecta ni altera" el règim de lliure concurrència "en què es prestava i es continuarà prestant".

Per tot plegat, l'equip de govern municipal considera que "no procedeix" fer els tràmits que s'indiquen en l'escrit emès per l'organisme de la Generalitat. L'Ajuntament de Terrassa entén que la carta de la Direcció General de l'Administració Local és "informativa" i que "no es tracta d'un requeriment".

 
 

 

Participació