Arriba la sisena edició del Festival d'Estiu Seu d'Ègara 2018

Es faran tres concerts els dies 13, 14 i 15 de juliol al conjunt monumental

Redacció
11 de juliol del 2018
Actualitzat el 13 de juliol a les 11:49h

L'Església de Santa Maria, a la Seu d'Ègara de Terrassa Foto: Enric Fontvila/Wikimedia Commons


Aquest cap de setmana de juliol arriba una nova edició del Festival d'Estiu Seu d'Ègara, el festival de música de l'estiu a Terrassa de la mà de l'Orquestra de Cambra de Terrassa (OCT). Enguany, el sisè festival comptarà amb tres concerts, els dies 13, 14 i 15 de juliol però també amb una programació que durant el juliol compta amb un curs de direcció i petits concerts de cambra que es fan durant tota la setmana a diferents punts de la ciutat. Una combinació que l'OTC ha basat en els eixos de la proximitat, la innovació, la pedagogia i la diversitat.

Concert final del Curs de Direcció, dijous 12 de juliol a les 17h a l'Auditori de Terrassa, gratuït

L'OCT48 i la veu de Mireia Pintó; 5 postals barroques, divendres 13 de juliol a les 22h.
És un programa concebut per a donar a conèixer la riquesa del gènere instrumental i operístic a través del Barroc amb obres que ens mostren llenguatges molt diferents en l'àmbit europeu i molt centrats en els països dels seus compositors. Una de les millors veus catalanes i un final de somni amb les Variacions Goldberg de la J. S. Bach.

Música al gust de... Josep Pedrals, dissabte 14 de juliol a les 22h
Tot un clàssic en les nits del Festival i amb un bon menú musical. Un repertori d'obres de totes les èpoques i tendències de la cultura musical on l'espectador va triant els plats sonors que servirà l'OCT48. Tot plegat guiat pel gran "chef" de les paraules: Josep Pedrals.

Els viatges, MusiCàtnia 2018, diumenge 15 de juliol a les 20h
L'edició d'enguany està dedicada a persones del món de la poesia i de la música que han "agafat les maletes" i han desenvolupat gran part de la seva vida fora de la seva terra, arribant al cas de ser molt més coneguts i reconeguts fora d'ella en el cas dels músics, i en el dels poetes el viatge ha estat degut a uns dels pitjors moments humans: la guerra.

Festival d'Estiu Seu d'Ègara

Un projecte iniciat l'estiu del 2013 i amb la clara intenció d'anar creixent edició rere edició, un festival d'estiu dedicat sols a la música escrita per a la formació orquestral de cordes, un festival únic. El conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere de Terrassa és el conjunt arquitectònic més important de la ciutat i una de les joies del romànic català. En aquest marc incomparable és on l'OCT48, juntament amb el Servei de Cultura de la ciutat i el Bisbat de Terrassa, realitza el Festival d'Estiu. Un festival que vol ser, amb el temps, un marc de referència de la música escrita per a orquestra de corda a la vegada que un punt de trobada cultural en els estius terrassencs i de la comarca.