​Bellaterra reclama a Cerdanyola un conveni definitiu per millorar les relacions entre el consistori i el barri

Ho fa després que l'Ajuntament no hagi donat resposta a la proposta que l'EMD va redactar arran de la consulta d'independència del sector

Redacció
11 de juliol del 2018
L'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra exigeix a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès que redacti una proposta de conveni que permeti millorar la relació entre el consistori i el barri. La petició arriba després que l'executiu local no hagi acceptat cap dels dos textos que l'EMD ha posat sobre la taula i arran de la consulta ciutadana sobre la independència del barri que va celebrar-se l'any 2015 i on el 'sí' va imposar-se clarament per un 94%.

El govern de Bellaterra lamenta "la negativa i el silenci" de Cerdanyola a l'hora d'abordar la situació, ja que considera que disposar de més "independència" seria beneficiós per ambdues parts. La previsió és que els responsables de Bellaterra aprovin un text per fer oficial aquesta reclamació en un ple que se celebrarà dijous de la setmana que ve.

Després del referèndum, on el 'sí' es va imposar amb un 94% dels vots en una cita on hi va participar el 53% dels veïns amb dret de vot, el govern de l'EMD va fer arribar a l'Ajuntament de Cerdanyola dues propostes de conveni que fins ara no han obtingut resposta. "L'abril de 2016 es va demanar una taula de negociació per millorar el conveni, però el procediment està sent etern", comenta Ramon Andreu, president de l'EMD que diu que en un primer moment es va plantejar un text similar al que tenen Valldoreix i l'Ajuntament de Sant Cugat que Cerdnayola no va acceptar.

Posteriorment, el passat mes de febre el ple de l'EMD va aprovar per unanimitat un nou conveni que tampoc ha tingut "cap resposta oficial de l’Ajuntament". "En veure que aquest procés s'està fent etern finalment el que portem a ple el proper dijous és un text perquè sigui l'Ajuntament el que faci la feina i proposi un nou conveni".

Alhora indica que l'EMD es compromet a portar a votació qualsevol proposta que surti del ple de Cerdanyola: "Farem una nova consulta i que siguin els veïns els que decideixin si l'accepten o no", comenta. 

Andreu afegeix que si el consistori no els escolta tornaran a traslladar el cas al Parlament.